Briose cu branza si iaurt

de Poliana in Prajituri, 6 Iun 2012 | 1940 vizualizari

 

Prima reteta pe care am pozat-o! Este un desert simplu dar extrem de gustos, cu branzica de casa si iaurt, perfecta pentru toate varstele!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 150 ml iaurt
  • 150 gr zahar brun
  • 250 gr branza
  • 200 gr faina
  • 2 lg pline cu amidon
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 4 lg lapte
  • Pentru frosting (optional)
  • 200 gr branza vaci mai cremoasa
  • 50 gr unt
  • 75 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu branza si iaurt:

Aluatul de briose:


Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei creme fine. La mine operatiunea asta dureaza cam 10 minute pentru ca nu am rabdare sa tin mai mult mixerul in mana :P, dar voi puteti fi mai constiincioase si sa mixati chiar si 20 minute pentru a obtine o superba crema pufoasa si bine aerata.


Bun, in acest moment se poate adauga untul dar trebuie sa fie moale, nu topit ci la temperatura camerei, si se mai mixeaza putin. Se adauga iaurtul apoi laptele si se omogenizeaza bine cu mixerul la viteza cea mai mica sau chiar cu telul. Se adauga zaharul vanilat si un praf sare.


Branza de vaci (de casa am folosit eu ) se marunteste putin cu furculita si se adauga compozitiei de mai sus. Intr-un bol separat se amesteca cu telul faina, amidonul si praful de copt, toate acestea cernute in prealabil. Amestecul de faina se toarna peste compozitia cu ouale, si se omogenizeaza usor, nu energic, atat doar cat sa se obtina un aluat omogen.


Se pregatesc 12 forme de briose cu hartie de copt sau se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in formele astfel pregatite. Atentie, nu umpleti formele de briose decat 3/4 ca sa aiba loc sa creasca. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute, dar verificati dupa 25. Cand sunt gata - suprafata e crapata usor si scobitoarea iese curata - se scot din cuptor si se mai lasa 10 minute in tava. Dupa 10 minute se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.


Frosting:


In timp ce se coc briosele, se poate prepara frostingul. Cei care doresc, normal, si care mai au energie :D Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos, adica tot 10 minute in cazul meu :)) Apoi se adauga branza si se omogenizeaza. Eu am folosit zahar brun pentru frosting care da o usoara culoare aurie, daca nu va place si-l doriti alb ca zapada :P, atunci folositi zahar alb.


Se decoreaza dupa preferinta si inspiratie (eu trebuie sa mai lucrez la capitolul asta :P) Trebuie sa precizez ca sunt extrem de bune, au gust de papanasi copti si in varianta aceasta sunt mai sanatosi decat cei prajiti. Daca nu ma credeti va trebui sa incercati! ;)


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Angelina_Elena 1

07.06.2012, 22:34

imi plac briosele!

mamaieelena 1

07.06.2012, 23:23

Poliana 1

08.06.2012, 08:39

Multumesc dragelor, ma bucur ca va plac, si sunt si usor de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata