Prajitura Regina Maria

de cornelia16_2002 in Prajituri, 25 Dec 2009 | 35735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 6 albusuri,
  • 25o g zahar,
  • 25o g cocos,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Blat 2:
  • 6 albusuri,
  • 250 g nuca macinata,
  • 250 g zahar,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Crema:
  • 12 galbenusuri,
  • 250 g zahar,
  • 3 linguri lapte,
  • 1 esenta vanilie (30 ml Oetker),
  • 1 margarina (250 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Regina Maria:

Blat 1: Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam cocosul, faina si bicarbonatul stins. Se toarna bezeaua obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace pana se rumeneste la foc potrivit, circa 15- 20 min. (PS: tava mea este de dimensiuni mari, 33 x 40)


Blat 2: Batem albusurile tare impreuna cu zaharul si adaugam la sfarsit restul ingredientelor.


Crema: Punem in bain marre un vas in care am pus galbenusurile, zaharul, laptele si amestecam din cand in cand pana se ingroasa. Cand e rece adaugam esenta si margarina frecata spuna.


Asamblare: Se aseaza prima foaie cea cu nuca, punem crema de oua si apoi foaia de cocos, iar deasupra 3 linguri din crema pe care le-am oprit in prealabil. Peste crema ornam cu putin cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

corina241 1

16.10.2012, 10:25

imi placeeee multttt!!!!!

Ubulika 1

16.10.2012, 10:38

babi5 1

28.08.2013, 21:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
SNIKERS