Prajitura Regina Maria

de cornelia16_2002 in Prajituri, 25 Dec 2009 | 34031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 6 albusuri,
  • 25o g zahar,
  • 25o g cocos,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Blat 2:
  • 6 albusuri,
  • 250 g nuca macinata,
  • 250 g zahar,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Crema:
  • 12 galbenusuri,
  • 250 g zahar,
  • 3 linguri lapte,
  • 1 esenta vanilie (30 ml Oetker),
  • 1 margarina (250 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Regina Maria:

Blat 1: Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam cocosul, faina si bicarbonatul stins. Se toarna bezeaua obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace pana se rumeneste la foc potrivit, circa 15- 20 min. (PS: tava mea este de dimensiuni mari, 33 x 40)


Blat 2: Batem albusurile tare impreuna cu zaharul si adaugam la sfarsit restul ingredientelor.


Crema: Punem in bain marre un vas in care am pus galbenusurile, zaharul, laptele si amestecam din cand in cand pana se ingroasa. Cand e rece adaugam esenta si margarina frecata spuna.


Asamblare: Se aseaza prima foaie cea cu nuca, punem crema de oua si apoi foaia de cocos, iar deasupra 3 linguri din crema pe care le-am oprit in prealabil. Peste crema ornam cu putin cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

corina241 1

16.10.2012, 10:25

imi placeeee multttt!!!!!

Ubulika 1

16.10.2012, 10:38

babi5 1

28.08.2013, 21:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frumoasa by Mir