Rulada turceasca mentolata

de Corinuta in Prajituri, 8 Mai 2011 | 12702 vizualizari

 

By Gabitza scumpa si draga......si haioasa.......si harnica.......si........o puuuuuuuup si ii multumesc pentru tot! >:D

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 6 linguri sirop de menta
  • 75 g faina
  • 50 g unt
  • 100 g nuca de cocos fulgi
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g alune de pamant
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca mentolata:

Se amesteca faina cu zaharul, se toarna laptele putin cate putin amestecand cu un tel, apoi se adauga siropul de menta si se pun la fiert. Cand capata consistenta unei budinci se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se adauga untul moale.

Intr-o tava se intinde uniform nuca de cocos, se toarna crema peste ea in mod uniform si se niveleaza, apoi se da la frigider. Se bate frisca spuma tare, apoi se intinde peste budinca tot in strat uniform si se presara peste ea alunele tocate, eventual putin prajite.

Se taie pe latime fasii de aprox 2 cm si se ruleaza usor formand mini rulade.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca mentolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

rivka 1

21.05.2011, 17:56

si eu am facut-o asta dar asa cu menta arata senzationaaaaaaaaaal.

rivka 1

21.05.2011, 17:58

trebuie sa o fac si eu asa verde hahaha, sper sa gasesc sirop :-s. acum mi-ai dat de lucru .
vreau sa iti zic ca am facut budinca de orez a iesit bestiala cum ziceti voi pe site

iry-gabriela 1

03.04.2015, 14:06

ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca