Rulada turceasca mentolata

de Corinuta in Prajituri, 8 Mai 2011 | 8332 vizualizari

 

By Gabitza scumpa si draga......si haioasa.......si harnica.......si........o puuuuuuuup si ii multumesc pentru tot! >:D

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 6 linguri sirop de menta
  • 75 g faina
  • 50 g unt
  • 100 g nuca de cocos fulgi
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g alune de pamant
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca mentolata:

Se amesteca faina cu zaharul, se toarna laptele putin cate putin amestecand cu un tel, apoi se adauga siropul de menta si se pun la fiert. Cand capata consistenta unei budinci se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se adauga untul moale.


Intr-o tava se intinde uniform nuca de cocos, se toarna crema peste ea in mod uniform si se niveleaza, apoi se da la frigider. Se bate frisca spuma tare, apoi se intinde peste budinca tot in strat uniform si se presara peste ea alunele tocate, eventual putin prajite.


Se taie pe latime fasii de aprox 2 cm si se ruleaza usor formand mini rulade.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca mentolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

rivka 1

21.05.2011, 17:56

si eu am facut-o asta dar asa cu menta arata senzationaaaaaaaaaal.

rivka 1

21.05.2011, 17:58

trebuie sa o fac si eu asa verde hahaha, sper sa gasesc sirop :-s. acum mi-ai dat de lucru .
vreau sa iti zic ca am facut budinca de orez a iesit bestiala cum ziceti voi pe site

iri_iri 1

03.04.2015, 14:06

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars