Rulada turceasca mentolata

de Corinuta in Prajituri, 8 Mai 2011 | 9448 vizualizari

 

By Gabitza scumpa si draga......si haioasa.......si harnica.......si........o puuuuuuuup si ii multumesc pentru tot! >:D

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 6 linguri sirop de menta
  • 75 g faina
  • 50 g unt
  • 100 g nuca de cocos fulgi
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g alune de pamant
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca mentolata:

Se amesteca faina cu zaharul, se toarna laptele putin cate putin amestecand cu un tel, apoi se adauga siropul de menta si se pun la fiert. Cand capata consistenta unei budinci se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se adauga untul moale.


Intr-o tava se intinde uniform nuca de cocos, se toarna crema peste ea in mod uniform si se niveleaza, apoi se da la frigider. Se bate frisca spuma tare, apoi se intinde peste budinca tot in strat uniform si se presara peste ea alunele tocate, eventual putin prajite.


Se taie pe latime fasii de aprox 2 cm si se ruleaza usor formand mini rulade.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca mentolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

rivka 1

21.05.2011, 17:56

si eu am facut-o asta dar asa cu menta arata senzationaaaaaaaaaal.

rivka 1

21.05.2011, 17:58

trebuie sa o fac si eu asa verde hahaha, sper sa gasesc sirop :-s. acum mi-ai dat de lucru .
vreau sa iti zic ca am facut budinca de orez a iesit bestiala cum ziceti voi pe site

iri_iri 1

03.04.2015, 14:06

ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata