Prăjitura Regina Maria

de adriana65 in Prajituri, 4 Iun 2014 | 18430 vizualizari

 

Pe net se găsesc o multitudine de reţete pentru prepararea acestei prăjituri. În cofetării am văzut şi varianta aceasta, cu blat de pandispan şi blat de bezea, dar am văzut şi varianta cu 4 foi din bezea. Eu am ales varianta cu pandispan.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pandispan:
  •  4 ouă
  •  100 g zahăr
  •  75 g făină
  •  5 g praf de copt
  • 1 lingură apă rece
  • Ingrediente blat bezea:
  •  5 albuşuri
  •  150 g zahăr
  •  1 lingură făină (15 g)
  •  175 g nucă zdrobită
  • Ingrediente cremă:
  •  200 g unt de 82 % grasime
  •  190 g zahăr pudră
  •  5 gălbenuşuri
  •  1 lingură cacaco Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Regina Maria:

Încălzim cuptorul la 180 grade Celsius.


Pentru prepararea blatului de pandispan se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă treptat zahărul şi apa rece. Gălbenuşurile se adaugă unul câte unul, amestecând uşor după fiecare şi la sfârşit se pune făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia se pune într-o tavă de 30/22 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 20 - 25 de minute. Imediat ce se scoate tava din cuptor, se întoarce, se scoate blatul şi se îndepărtează hârtia apoi se pune pe un grătar sau blat din lemn.


Intre timp ne ocupăm de blatul bezea: cu mixerul la viteză maximă se bat albuşurile spumă tare. Se adaugă zahărul şi după ce acesta s-a topit, se opreşte mixerul şi se adaugă nuca amestecată cu făina. Se amestecă uşor cu o lingură. Compoziţia se toarnă într-o tavă de 30/22 cm tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin unt, se dă la cuptor şi se coace aproximativ 20 de minute. Se scoate tava din cuptor, se lasă 2 minute să se răcorească apoi se îndepărtează hârtia şi blatul se pune pe un grătar să se răcească.


Pentru prepararea cremei se mixează gălbenuşurile cu 150 g zahăr până devin cremoase. Se pune cacao, se omogenizează, apoi vasul se pune pe bain-marie şi se fierbe. Când crema s-a îngroşat se ia de pe foc şi se pune la rece. Untul se spumează cu 40 g de zahăr apoi se adaugă lingură cu lingură în crema rece de gălbenuşuri.


Prăjitura se asamblează astfel: pe suportul pentru prăjituri se pune blatul de pandispan, jumătate din cremă care se întinde uniform, blatul de bezea şi la sfârşit se întinde crema rămasă.

 

TIPS-URI

1

Peste prăjitură se poate întinde o glazură de ciocolată sau fulgi de ciocolată albă şi neagră aşa cum am pus eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

tarasmariana 1

23.06.2014, 06:22

reisnaor_2006 1

14.10.2014, 10:44

delicioasa

dantes 1

31.12.2014, 10:43

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!