Prajitura Revani

de Bunica in Prajituri, 16 Mar 2012 | 16010 vizualizari

 

Revani este o prajitura delicioasa. Am mancat in Turcia si acum am gasit-o in revista "Dulciuri pentru toti."

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500ml. iaurt
  • 450 g. gris
  • 50g. faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200g. zahar
  • 125 g, unt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 50g. miez ras de nuca de cocos 
  • Siropul
  • 125 ml. apa
  • 125 ml. zahar 
  • sucul de la 2 lamai
  • Ornare
  • nuca de cocos, nuci pisate, alune, dupa plac
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Revani:

Amestecam grisul cu faina si praful de copt.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga untul, la temperatura camerei,si alternativ 1 lingura amestec cu gris si 1 lingura iaurt.

La sfarsit adugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma.

Albusurile se amesteca prin rasturnare cu lingura de jos in sus usor.

Luam o forma de 30/40 cm.,o ungem cu grasime si o tapetam cu nuca de cocos.

Se rastoarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 35-45 min.

Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Prajitura se taie in tava cand s-a racit.

Fierbem ingredientele pentru sirop si cand incepe sa se ingoase il turnam cald peste prajitura. Se persara naca macinata sua nuca de cocos si mai punem prajitura la pentru 5 minute la coptor.

Prajitura se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Revani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

iry-gabriela 1

16.03.2012, 23:27

gust si eu un pic

cornelia16_2002 1

16.08.2012, 08:30

eu am facut-o de Sfanta Marie. e foarte gustoasa. am pus chiar 200 ml apa si lamaia si nu a fost deloc mult ca a absorbit-o prajitura si a ramas moale. merita puse cele doua lamii care ii dau gustul dulce-0 acrisor. SUPER

Bunica 1

16.08.2012, 10:51

Ma bucur ca ti-a placut, Cornelia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello