Prajitura Revani

de Bunica in Prajituri, 16 Mar 2012 | 11912 vizualizari

 

Revani este o prajitura delicioasa. Am mancat in Turcia si acum am gasit-o in revista "Dulciuri pentru toti."

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500ml. iaurt
  • 450 g. gris
  • 50g. faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200g. zahar
  • 125 g, unt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 50g. miez ras de nuca de cocos 
  • Siropul
  • 125 ml. apa
  • 125 ml. zahar 
  • sucul de la 2 lamai
  • Ornare
  • nuca de cocos, nuci pisate, alune, dupa plac
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Revani:

Amestecam grisul cu faina si praful de copt.


Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga untul, la temperatura camerei,si alternativ 1 lingura amestec cu gris si 1 lingura iaurt.


La sfarsit adugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma.


Albusurile se amesteca prin rasturnare cu lingura de jos in sus usor.


Luam o forma de 30/40 cm.,o ungem cu grasime si o tapetam cu nuca de cocos.


Se rastoarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 35-45 min.


Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Prajitura se taie in tava cand s-a racit.


Fierbem ingredientele pentru sirop si cand incepe sa se ingoase il turnam cald peste prajitura. Se persara naca macinata sua nuca de cocos si mai punem prajitura la pentru 5 minute la coptor.


Prajitura se serveste rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Revani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

iri_iri 1

16.03.2012, 23:27

gust si eu un pic

cornelia16_2002 1

16.08.2012, 08:30

eu am facut-o de Sfanta Marie. e foarte gustoasa. am pus chiar 200 ml apa si lamaia si nu a fost deloc mult ca a absorbit-o prajitura si a ramas moale. merita puse cele doua lamii care ii dau gustul dulce-0 acrisor. SUPER

Bunica 1

16.08.2012, 10:51

Ma bucur ca ti-a placut, Cornelia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada