Prajitura RIGO-JANCSI

de kamy in Prajituri, 6 Mar 2011 | 24881 vizualizari

 

by miremirc.....99%numai ca am adaugat la crema un plic intaritor frisca ptr.ca mi s-a parut prea moale...data viitoare o sa pun numai 500 ml frisca lichida.Gustul nu-mi aduce aminte de rigo-jancsi de pe vremuri,dar e foarte buna,aromata si duuuulce.

 

INGREDIENTE

Blat :
  • 6 oua,
  • 7 lg zahar,
  • 7 lg apa rece,
  • 3 lg cacao,
  • 6 lg faina,
  • 1 plic praf de copt
Sirop :
  • 2 lg zahar,
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom(nu din fiola)
Crema :
  • 600 ml crema patiserie(frisca lichida)
  • 1 ciocolata amaruie,
  • 3 ciocolate cu lapte,
  • 2 lg ness(4 pliculete)
  • 1 intaritor frisca
Glazura :  
  • 100 g ciocolata cu lapte, 
  • 1 lg unt,
  • 2 lg lapte,
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura RIGO-JANCSI:

Crema:

Pe aburi,intr-o craticioara, punem frisca , ciocolata, ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece.

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana se albesc, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt,amestecand cu o lingura usor de jos in sus, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si o bagam in cuptorul in prealabil incalzit.E gata cand trece testul scobitorii(25 min la mine) Dupa ce blatul se raceste il taiem in doua.

Sirop:

Caramelizam putin zaharul pe foc apoi adaugam apa,lasam sa se raceasca si adaugam esenta de rom.

Glazura:

Punem laptele,untul si ciocolata pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam pana e aproape rece si apoi turnam peste blatul de deasupra.

Presarati eventual bombonele,sau faceti moturi din frisca sau crema(eu am oprit crema ca mi s-a parut multa)

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura RIGO-JANCSI" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita"