Prajitura RIGO-JANCSI

de kamy in Prajituri, 6 Mar 2011 | 15523 vizualizari

 

by miremirc.....99%numai ca am adaugat la crema un plic intaritor frisca ptr.ca mi s-a parut prea moale...data viitoare o sa pun numai 500 ml frisca lichida.Gustul nu-mi aduce aminte de rigo-jancsi de pe vremuri,dar e foarte buna,aromata si duuuulce.

 

INGREDIENTE

Blat :
  • 6 oua,
  • 7 lg zahar,
  • 7 lg apa rece,
  • 3 lg cacao,
  • 6 lg faina,
  • 1 plic praf de copt
Sirop :
  • 2 lg zahar,
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom(nu din fiola)
Crema :
  • 600 ml crema patiserie(frisca lichida)
  • 1 ciocolata amaruie,
  • 3 ciocolate cu lapte,
  • 2 lg ness(4 pliculete)
  • 1 intaritor frisca
Glazura :  
  • 100 g ciocolata cu lapte, 
  • 1 lg unt,
  • 2 lg lapte,
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura RIGO-JANCSI:

Crema:

Pe aburi,intr-o craticioara, punem frisca , ciocolata, ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece.

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana se albesc, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt,amestecand cu o lingura usor de jos in sus, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si o bagam in cuptorul in prealabil incalzit.E gata cand trece testul scobitorii(25 min la mine) Dupa ce blatul se raceste il taiem in doua.

Sirop:

Caramelizam putin zaharul pe foc apoi adaugam apa,lasam sa se raceasca si adaugam esenta de rom.

Glazura:

Punem laptele,untul si ciocolata pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam pana e aproape rece si apoi turnam peste blatul de deasupra.

Presarati eventual bombonele,sau faceti moturi din frisca sau crema(eu am oprit crema ca mi s-a parut multa)

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura RIGO-JANCSI-0
Prajitura RIGO-JANCSI-1
Prajitura RIGO-JANCSI-2
Prajitura RIGO-JANCSI-3
Prajitura RIGO-JANCSI-4
Prajitura RIGO-JANCSI-5

COMENTARII (54)

Giana

Giana 1

22.05.2014, 11:52

Imi place

Xandrinne

Xandrinne 1

06.08.2014, 09:02

Am facut-o si eu, mi-a placut mult.

babi5

babi5 1

14.12.2014, 09:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!