Prajitura Rudy

de Irina in Dulciuri, 28 Apr 2015 | 20005 vizualizari

 

Abia am descoperit-o, desi multi bucatarasi dragalasi au facut-o pana acum. Tot ce va mai spun este ca e delicios de buna!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  •  400 g faina
  • esenta de rom
  • Pt. crema:
  • 3 cutii de branza Ceva pufos Delaco (3*140 g)
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Am mixat bine untul cu zaharul, am adaugat galbenusul de ou, cele doua linguri de cacao, esenta de rom si faina plus praful de copt. Am obtinut un aluat omogen, pe care l-am impartit in doua, formand cate o bila. Am pus aluatul la intarit in frigider si am trecut la prepararea cremei.

Am amestecat branza pufoasa cu crema de mascarpone, zaharul, ouale si esenta de rom. 

Intr-o tava de cuptor cu dimensiunile 25/30 cm tapetata cu hartie de copt am ras (pe razatoarea mare) una din bilele de aluat. Pe deasupra am turnat crema de branza.

Deasupra am ras cea de a doua bila de aluat, avand grija sa distribui uniform aluatul, pe intreaga suprafata. 

Tava am pus-o la cuptor pentru 45 minute, la 180 grade si gata treaba! 

Prajitura se lasa la racit inainte de a fi taiata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si capsuni