Prajitura" Simfonie de august"

de claudiaO in Prajituri, 9 Apr 2014 | 4048 vizualizari

 

Am denumit-o asa pentru ca reuneste o adevarata simfonie de culori: de la glbenul -portocaliu al caiselor,rubiniul zmeurei, la ruginiul nectarinelor si indigoul afinelor....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • un praf de sare
  • 100 gr pesmet

Umplutura:

  • samantana lichida 30% grasime- 200 ml
  • 100 gr zahar
  • 1 galbenus
  • esenta de vanilie
  • 6 caise coapte
  • 6 nectarine
  • 250 gr zmeura proasptata
  • 400 gr afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura" Simfonie de august":

Pentru blat: frecam galbenusurile cu zaharul pana de formeaza o spuma , apoi adaugam peste faina amestecata cu untul rece si framantam un aluat fraged.Il dam la frigider cca 1 ora.

Curatam fructele; caisele le desfacem in doua, iar nectarinele daca sunt mari le taiem in 3.Spalam zmeura si afinele si le lasam sa se scurga bine.

Intindem foaia de aluat in tava mare a aragazului - a mea are 40 x40 cm- presam pesmetul, apoi deasupra repartizam caisele si nectarinele; zmeura si afinele se presara printre ele, astfel incat intreagul aluat sa fie acoperit cu fructe.

Frecam galbenusul cu zaharul, esenta de vanilie si amestecam cu smantana lichida, apoi turnam peste fructe.

Dam la cuptor pentru cca 30 minute -40 minute. Se lasa sa se racesca in tava, apoi se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura" Simfonie de august"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura nemteasca