Prajitura" Simfonie de august"

de claudiaO in Prajituri, 9 Apr 2014 | 2383 vizualizari

 

Am denumit-o asa pentru ca reuneste o adevarata simfonie de culori: de la glbenul -portocaliu al caiselor,rubiniul zmeurei, la ruginiul nectarinelor si indigoul afinelor....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • un praf de sare
  • 100 gr pesmet

Umplutura:

  • samantana lichida 30% grasime- 200 ml
  • 100 gr zahar
  • 1 galbenus
  • esenta de vanilie
  • 6 caise coapte
  • 6 nectarine
  • 250 gr zmeura proasptata
  • 400 gr afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura" Simfonie de august":

Pentru blat: frecam galbenusurile cu zaharul pana de formeaza o spuma , apoi adaugam peste faina amestecata cu untul rece si framantam un aluat fraged.Il dam la frigider cca 1 ora.


Curatam fructele; caisele le desfacem in doua, iar nectarinele daca sunt mari le taiem in 3.Spalam zmeura si afinele si le lasam sa se scurga bine.


Intindem foaia de aluat in tava mare a aragazului - a mea are 40 x40 cm- presam pesmetul, apoi deasupra repartizam caisele si nectarinele; zmeura si afinele se presara printre ele, astfel incat intreagul aluat sa fie acoperit cu fructe.


Frecam galbenusul cu zaharul, esenta de vanilie si amestecam cu smantana lichida, apoi turnam peste fructe.


Dam la cuptor pentru cca 30 minute -40 minute. Se lasa sa se racesca in tava, apoi se portioneaza si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura" Simfonie de august"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

09.04.2014, 16:19

claudiaO 1

09.04.2014, 17:22

Rocsi 1

09.04.2014, 20:17

Mmmm...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu fidea si sirop de zahar ars