Prajitura Simona

de epurasha2bb in Prajituri, 14 Mai 2010 | 11088 vizualizari

 

dupa o reteta din Practic

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 pra de copt
  • 1 lingura smanatana
  • 3 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • pt.crema glazura:
  • 6 galbenusuri,
  • 3 linguri faina,
  • 300 ml lapte,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 2 tablete de ciocolata
  • 1 esenta de vanilie
  • pt.crema de cocos:
  • 6 albsuri,
  • 250 g zahar,
  • 200 g nuca de cocos alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Simona:

Amestecam ingredienetele pentru blat framantand o coca maronie care se imparte in 2 si se intinde  intai o faoie intr-o tava dreptunghiulara cu margini inalte unsa cu unt si tapetata  cu faina .Deasupra acestui blat punem crema de cocos obtinuta prin baterea albusurilor spuma tare cu zaharul si apoi se adauga nuca de cocos.Se da putin la cuptor, se scoate si se adauga al doilea blat.Se da la cupto cam 35 de minute.

Cand se desprinde de tava se scoate si se lasa la racit, apoi se pregateste crema glazura din galbenusurile frecate cu zahar peste care se toarna cate putin laptele caldut in care am topit separat 2 tablete de ciocolata.Apoi cand s-a ingrosat ca o budinca se adauga si untul si se ia de pe foc amestecand cat e caldut.

Se toarna deasupra prajiturii si se da la rece cateva ore.Inante de servire desenati cu creion alb de zahar floricele deasupra sau daca nu aveti creion Dr Otker puteti folosi un decupaj de hartie prin care cerneti zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Simona" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

epurasha2bb 1

15.05.2010, 08:58

multumesc ! Simona o cheama pe cumnata mea! si pe nadina vad! nadina ai 2 nume frumoase!

Lau 1

24.11.2011, 14:22

buna

Bya Ralu 1

31.05.2013, 11:43

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Briose cu lapte batut