Prăjitura Snickers - 2

de adriana65 in Prajituri, 11 Dec 2012 | 24129 vizualizari

 

În urmă cu ceva timp am preparat această variantă la Prăjitura Snikers, fiind inspirată de reţeta preparată de Laura Sava. Este vorba despre cea cu trei foi, care circulă de mult pe siturile culinare, mult diferită de cea pe care o am eu în lista de postări, pe blogul meu, publicată acum câţiva ani (promit că o să o public şi aici), la începuturile mele în ale blogosferei .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru prepararea blatului:
  • - 8 albuşuri
  • - 300 g zahăr
  • - 400 g nucă măcinată
  • - 4 linguri făină
  • - 3 linguri cacao
  • - 1/2 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru cremă:
  • - 8 gălbenuşuri
  • - 1 ou
  • - 3 linguri cacao
  • - 250 g zahăr
  • - 4 linguri lapte
  • - 250 g unt
  • - 100 g ciocolată
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Snickers - 2:

Pentru prepararea blatului procedăm astfel: albuşurile se bat spumă cu zahărul; făina se amestecă cu nuca măcinată, cacao şi praful de copt; se adaugă câte o lingură din acest amestec în albuşuri, amestecând încet, prin răsturnare.

Compoziţia rezultată se împarte în trei părţi egale, în trei boluri de aceeaşi mărime.  Se coc pe rând trei foi, aproximativ 15 minute la 170 grade, în tava (22x30 cm) tapetată cu hârtie de copt pentru a fi mai uşor de manevrat când sunt coapte.

Între timp preparăm crema: se pun gălbenuşurile şi oul întreg într-o crăticioară împreună cu zahărul, cacao şi lapte. Crăticioara se pune pe bain-marie şi se amestecă continuu până se încălzeşte crema, aproximativ 20 minute. Se adaugă ciocolata rasă. Crema se lasă pe bain -marie până se îngroaşă. Se ia crema de pe aburi, se lasă să se răcorească puţin ( nu mai mult de 8 minute) şi se adaugă untul.

Se amestecă până ce acesta se topeşte. Se răceşte 10 minute apoi, la fel ca şi la foi, crema se împarte în trei părţi egale.

Se asamblează prăjitura:  în tava în care s-au copt foile tapetată cu folie se pune o foaie, o porţie de cremă, altă foaie, altă porţie de cremă, ultima foaie şi ultima porţie de cremă care se întinde cu un cuţit cu lama lată. Se dă tava la frigider de seara până dimineaţa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Snickers - 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca