Prajitura Snickers

de miremirc in Prajituri, 9 Noi 2011 | 35127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 4 albusuri
  • 175 g zahar
  • 2 lg faina
  • 1,5 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g nuci prajite si taiate
  • 100 g alune nesarate, prajite si taiate
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 1,5 lg lapte
  • 1,5 lg cacao
  • 100 g unt
  • Glazura :
  • 100 g Finetti
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Pentru foi : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata intr-un bol cu praful de copt si pudra de cacao, iar la final nucile si alunele prajite si taiate (eu am folosit doar nuci). Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem separat 2 foi. tava are 20*20 cm. Dublati cantitatile pentru o tava normala de 25*35 cm .

Pentru crema : mixam galbenusurile si oul cu zaharul , adaugam laptele si cacaoua . Aceasta crema o punem pe foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda (sau pe baie de aburi). Eu am tinut-o pe foc mic cam 7 minute . Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul il amestecam cu o lingura pana devine spumos; in el adaugam treptat cate o lingura din crema de cacao, pana ce incorporam toata crema in unt. Aceasta crema o intindem intre cele 2 foi coapte.

Pentru glazura : intindem crema de ciocolata Finetti .

Am trasat cu ajutorul unei furculite dungulite pe orizontala, apoi oblic . Dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

babi5 1

14.04.2013, 20:13

leop 1

08.03.2014, 14:10

Buna,
super este prajitura, favorita mea si a fiului meu. Doar o mare rugaminte am: la ce temperatura si cat timp tin foile in cuptor? Multumesc mult!

Valclaudia 1

12.12.2014, 07:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''talmes-balmes''