Prajitura Snickers

de miremirc in Prajituri, 9 Noi 2011 | 25697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 4 albusuri
  • 175 g zahar
  • 2 lg faina
  • 1,5 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g nuci prajite si taiate
  • 100 g alune nesarate, prajite si taiate
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 1,5 lg lapte
  • 1,5 lg cacao
  • 100 g unt
  • Glazura :
  • 100 g Finetti
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Pentru foi : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata intr-un bol cu praful de copt si pudra de cacao, iar la final nucile si alunele prajite si taiate (eu am folosit doar nuci). Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem separat 2 foi. tava are 20*20 cm. Dublati cantitatile pentru o tava normala de 25*35 cm .

Pentru crema : mixam galbenusurile si oul cu zaharul , adaugam laptele si cacaoua . Aceasta crema o punem pe foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda (sau pe baie de aburi). Eu am tinut-o pe foc mic cam 7 minute . Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul il amestecam cu o lingura pana devine spumos; in el adaugam treptat cate o lingura din crema de cacao, pana ce incorporam toata crema in unt. Aceasta crema o intindem intre cele 2 foi coapte.

Pentru glazura : intindem crema de ciocolata Finetti .

Am trasat cu ajutorul unei furculite dungulite pe orizontala, apoi oblic . Dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Snickers-0
Prajitura Snickers-1
Prajitura Snickers-2
Prajitura Snickers-3
Prajitura Snickers-4
Prajitura Snickers-5

COMENTARII (29)

babi5

babi5 1

14.04.2013, 20:13

leop

leop 1

08.03.2014, 14:10

Buna,
super este prajitura, favorita mea si a fiului meu. Doar o mare rugaminte am: la ce temperatura si cat timp tin foile in cuptor? Multumesc mult!

Valclaudia

Valclaudia 1

12.12.2014, 07:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!