Prajitura Snickers

de mimmi in Prajituri, 4 Ian 2012 | 6582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu nuca: (28x23)
  • 5 albusuri,
  • 100 g zahar,
  • 200 g nuca macinata,
  • 4 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • Blatul maro (28x23)
  • 4 linguri faina,
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingura cacao,
  • Crema dulce de leche
  • 1 conserva lapte condensat,
  • 50 ml frisca lichida,
  • Glazura:
  • 200 ml ciocolata amaruie,
  • 100 ml lapte sau frisca lichida,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Pentru blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt, apoi o incorporam usor in spuma de albusuri, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru cca 40 de minute.


Blatul maro (28x23) Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam cacaoa, amestecam, adaugam albusurile batute spuma, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam cu dosul lingurii, de sus in jos. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 35 de minute.


Crema dulce de leche


1 conserva lapte condensat

50 ml frisca lichida


Dulcele de leche se mixeaza cu 50 ml frisca batuta.


Glazura:


Topim ciocolata pe bain-marie,cand s-a topit o subtiem cu lapte sau frisca lichida.


Asamblare: Punem blatul cu nuca insiropat cu apa calduta,indulcita cu 1 plic zahar vanilat si o esenta de vanilie. Intindem crema caramel, peste punem blatul maro insiropat, glazuram prajitura si ornam cu nuca sfarmata si prajita intr-o tigaie . Lasam la rece 1-2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mena29 1

09.01.2012, 14:47

mimmi 1

10.01.2012, 21:01

Multumesc fetelor ! Conserva are 397 g

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 14:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Greta Garbo