Prajitura Snickers

de ionela84 in Prajituri, 2 Ian 2014 | 1130 vizualizari

 

Sursa Laura Sava ...cu un mic adaos

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 7 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 lg miere
  • 3 lg faina
  • 8 g praf de copt
  • 200 g ciocolata alba +100 g pt decor
  • Pt crema:
  • 7 galbenusuri
  • 250 g nuca
  • 5 lg miere
  • 100 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat: mixam albusurile spuma tare cu zaharul, adaugam mierea, apoi nuca treptat si omogenizam cu ajutorul unei spatule, punem faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de copt si punem aluatul in cuptorul preincalzit pt 25 minute la foc mediu


Radem cicolata alba (200 g). Odata copt scoatem din cuptor blatul si rasturnam pe un platou, desprindem cu grija hartia de copt si punem deasupra ciocolata alba rasa


Crema: Prajim nuca in cuptor pt 4-5 minute. Mixam galbenusurile cu mierea, caramelizam zaharul cu grija si il stingem cu cele 2 lg de apa, adaugam untul si amestecam bine. Lasam pe foc pt 4 minute, apoi adaugam galbenusurile amestecand energic. Lasam pe foc 3-4 minute amestecand continuu si apoi adaugam nuca, omgenizam si lasam sa se raceasca usor


Intindem crema peste stratul de ciocolata rasa si lasam la rece pt 3 h de preferat peste noapte


Portionam dupa preferinta si decoram cu ciocolata alba topita

 

TIPS-URI

1

Hartia de copt s-a desprins mult mai usor dupa ce am udat-o cu putina apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Andreea Caroline 1

03.01.2014, 19:01

ionela84 1

03.01.2014, 22:51

gaby_gabytza 1

07.01.2014, 16:32

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem asortat si bezea