Prajitura Snickers

de ionela84 in Prajituri, 2 Ian 2014 | 1089 vizualizari

 

Sursa Laura Sava ...cu un mic adaos

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 7 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 lg miere
  • 3 lg faina
  • 8 g praf de copt
  • 200 g ciocolata alba +100 g pt decor
  • Pt crema:
  • 7 galbenusuri
  • 250 g nuca
  • 5 lg miere
  • 100 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat: mixam albusurile spuma tare cu zaharul, adaugam mierea, apoi nuca treptat si omogenizam cu ajutorul unei spatule, punem faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de copt si punem aluatul in cuptorul preincalzit pt 25 minute la foc mediu


Radem cicolata alba (200 g). Odata copt scoatem din cuptor blatul si rasturnam pe un platou, desprindem cu grija hartia de copt si punem deasupra ciocolata alba rasa


Crema: Prajim nuca in cuptor pt 4-5 minute. Mixam galbenusurile cu mierea, caramelizam zaharul cu grija si il stingem cu cele 2 lg de apa, adaugam untul si amestecam bine. Lasam pe foc pt 4 minute, apoi adaugam galbenusurile amestecand energic. Lasam pe foc 3-4 minute amestecand continuu si apoi adaugam nuca, omgenizam si lasam sa se raceasca usor


Intindem crema peste stratul de ciocolata rasa si lasam la rece pt 3 h de preferat peste noapte


Portionam dupa preferinta si decoram cu ciocolata alba topita

 

TIPS-URI

1

Hartia de copt s-a desprins mult mai usor dupa ce am udat-o cu putina apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Andreea Caroline 1

03.01.2014, 19:01

ionela84 1

03.01.2014, 22:51

gaby_gabytza 1

07.01.2014, 16:32

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie