Prajitura ,,Tavalita,,

de madi_marin in Prajituri, 9 Sep 2010 | 7700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 80 g faina
  • 50 g zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 150 g margarina
  • 2 linguri cu cacao
  • esenta de rom
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • ,,Tavaleala,,:
  • alune de padure si migdale macinate
  • nuca de cocos
  • ornamente colorate Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Tavalita,,:

Se prepara blatul : se bat ouale intregi cu zaharul, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt, esenta si nuca de cocos. Se toarna compozitia intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se lasa la racit.


Se prepara crema: intr-un vas se pun la foc mic ouale cu zaharul si esenta si se amesteca pana acesta se dizolva. Apoi se adauga cacaoa si margarina si se amesteca continuu pana ce se topeste si devine un amestec omogen. Se lasa pana se raceste complet.


Blatul racit se taia bucatele cat de-o imbucatura. Bucatelele se trec intai prin crema racita, apoi prin alune, nuca de cocos si ornamente colorate. Se dau la frigider inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Tavalita,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mimmi 1

10.09.2010, 23:13

Foarte frumos le-ai ornat!Si eu le fac tot timpul de Sarbatori !

madi_marin 1

11.09.2010, 09:23

Teo........multumesc.....

madi_marin 1

11.09.2010, 09:24

mimmi....multumesc....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cabana cu bastonase