Placinta rapida cu branza dulce

de Corinuta in Prajituri, 31 Aug 2013 | 11198 vizualizari

 

Daca vi se anunta musafiri nepoftiti si nu aveti mult timp la dispozitie, sa stiti ca e salvatoare ideea asta, bine, daca vreti sa le dati mai mult de o cafea....:)) Reteta e by Sim0na, multumesc scumpa de inspiratie, chiar a picat la fix ideea!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat tip foietaj
  • 500 g branza quark 35% grasime
  • 200 g smantana 30% grasime
  • 3 oua
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 80-100 g stafide
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rapida cu branza dulce:

Daca aveti aluat congelat, se lasa sa se decongeleze, al meu nu a fost nevoie ca era refrigerat asa ca l-am pus direct in tava si i-am decupat putin marginile ca era prea mare.


Stafidele le-am pus la inmuiat in apa calda, ca rom nu aveam, dar a fost bine si asa.


Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand smantana, apoi branza si la sfarsit pudra de budinca mixand dupa fiecare ca sa se incorporeze bine.


Se scurg stafidele si se amesteca in compozitie, apoi se toarna peste aluat si se niveleaza frumos.


Se coace la foc potrivit cam 50-60 de minute, pana se rumeneste frumos si apoi se lasa la racit. Se portioneaza cel mai bine rece.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

am pus un praf de budinca pentru ca branza quark este foarte moale, ca o pasta, daca aveti branza de casa e de ajuns sa puneti 3 linguri de gris si 3 de smantana ca in reteta lui Simo

2

puteti orna deasupra cu fasii de aluat, dar e riscant pentru ca branza se umfla putin la copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rapida cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

botcrina 1

14.12.2013, 08:43

ralu_ca 1

29.08.2014, 08:11

stefanmaria14 1

06.01.2017, 10:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata