Prajitura Tavalita

de Bianca20 in Prajituri, 18 Apr 2014 | 16009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua;
  • 160 g. zahar;
  • 150 g. faina;
  • 4 linguri ulei;
  • o lingurita de esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • Glazura:
  • 200 g. zahar;
  • 80 ml. apa;
  • 3 linguri cacao;
  • 4 linguri unt;
  • 40 g. ciocolata amaruie;
  • 200 g. nuca de cocos.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat: Galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zahar pana se albesc si isi dubleza volumul. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si restul de zahar si se adauga in compozitia de galbenus. Se adauga faina si se amesteca cu o paleta pana ce compozitia rezultata are consistenta unei smantani mai groase. Se pune in tava si se da la cuptor pentru 35-40 minute la temperatura de 180 grade.


Glazura: Cacaoa se amesteca cu zaharul si apa si se pune la fiert pe foc mic. Din momentul in care incepe sa se ridice, se amesteca timp de 5 minute. Se opreste focul si se adauga ciocolata. Dupa ce se topeste si se incorporeaza bine, se adauga untul.


Blatul racit se taie cubulete si se da prin glazura obtinuta si se tavaleste prin nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Untul se poate inlocui cu margarina;

2

Ciocolata este obtionala;

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

pity19 1

19.04.2014, 11:10

Cred ca e foarte buna!

Bianca20 1

22.04.2014, 21:54

Multumesc tuturor! Intr-adevar, a fost un real succes.

Ina 1

22.04.2014, 22:02

O bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu glazura