Prajitura tavalita Sárga mignon

de MOKUSKA in Prajituri, 28 Aug 2015 | 3325 vizualizari

 

Cel mai gustos blat cu miere pentru prajituri este Sárga mignon. Un gust deosebit ii da mierea si untul.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 15 ml zahar
  • 100 g unt
  • 4 lg miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
  • 600 ml faina

Glazura

  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 lg lapte
  • 2-3 lg cacao

200-300 g de cocos razuita

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita Sárga mignon:

Ouale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb. Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, si incet incorporam in aluat.


Trebuie sa obtinem un aluat mai gros. (depinde de faina, s-ar putea sa aveti nevoie de cantitate mai mica sau mai mare de faina, ideea e sa obtineti un aluat mai gros decat la pandispan).


Tapetam o tava mai maricica si mai inalta cu hartie de copt, turnam aluatul in tava si lasam 30-40 minute la cuptorul preincalzit, la foc mediu (pana se rumeneste deasupra, faceti proba cu o scobitoare). Blatul lasam la racit, dupa care il taiem in cubulete egale, dupa plac, mai mici sau mai mari, depinde de cate bucati aveti nevoie. Intre timp facem o glazura mai lichida, topim untul, zaharul si adaugam laptele si la sfarsit cacao. Lasam sa fiarba 2 min.


Glazuram fiecare cubulet in parte, dupa care le tavalim prin nuca de cocos. Daca glazura se raceste se mai pune la incalzit putin.

 

TIPS-URI

1

folositi doar glazura fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita Sárga mignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Adele 1

30.08.2015, 14:42

Ichim_Monica 1

01.11.2015, 13:22

Buna! As dori sa fac si eu aceasta prajitura dar nu inteleg cantitatile de faina si zahar de la blat respectiv 600 ml faina 15ml zahar...

MOKUSKA 1

02.11.2015, 09:06

cantitatile retetei sunt exact cele mentionate in reteta, este o reteta veche de la buni a mea, asa faceau pe vremuri cand nu aveau cantar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca