Prajitura televizor

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Mai 2015 | 11852 vizualizari

 

M-am inspirat de la Madi Marin.Si am zis sa fac TV cu transmisie curcubeista 4D......

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao
  • 2 bucati
  • 5 oua
  • 120 g margarina rama
  • 120 g zahar
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Blat pandispan
  • 5 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • coaja lamaie
  • Crema
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 1 cescuta cu apa
  • 300 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • zeama de lamaie
  • 1 borcan gem de capsuni
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra 52 % cacao
  • 20 g margarina
  • 30 ml frisca lichida
  • Decor
  • bombonele colorate
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura televizor:

Blat cacao:

Albusurile cu un praf de sare le batem bine,adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le frecam cu margarina moale, adaugam faina, cacaoa si praful de copt, cernute, omogenizam. Apoi turnam laptele, esenta se rom si la final albusurile. Compozitia obtinuta o impartim in doua si coacem doua foi. Tapetam tava ( 36/24) cu hartie de copt  turman jumatate din compozitie. Dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava lasam la racit si coacem si al doilea blat.

Blat pandispan:

Albusurile cu un praf de sare le batem bine,adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare, adaugam galbenusurile omogenizam. La final adaugam faina si praful de copt, cernute. Coacem blatul in aceiasi tava ca si blaturile de cacao.

Crema:

Laptele impreuna cu zaharul le punem la fiert. Amidonul il subtiem cu apa si apoi il turnam in fir peste lapte, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Se trage de pe foc se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca dar nu de tot. Apoi se amesteca cu margarina moale. Se da la congelator sa se intareasca. Cand s-a intarit se scoate din congelator si se mixeaza pana devine o crema spumoasa.

Galzura:

Glazura o facem dupa ce am asamblat prajitura. Se marunteste ciocolata,se adauga margarina si frisca lichida si se pune la topit pe foc. Se toarna calda peste prajitura.

Asamblare:

Asezam prima foaie de cacao peste care punem jumatate din crema, apoi intindem jumatate din borcanul de gem, asezam blatul de pandispan, peste care intindem restul de gem si apoi restul de crema. Asezam foaia de cacao si turnam glazura calda.Nivelam si presaram bombonele colorate. Cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte se portioneaza prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Sim0na 1

08.05.2015, 08:52

prajitura copilariei mele

dantes 1

23.05.2015, 05:34

Delicioasa!

Aletta 1

23.05.2015, 09:11

Ce insiropata e. Arata foarte fain.
Mai este ceva din prajitura asta?

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere