Prajitura televizor

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Mai 2015 | 4334 vizualizari

 

M-am inspirat de la Madi Marin.Si am zis sa fac TV cu transmisie curcubeista 4D......

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao
  • 2 bucati
  • 5 oua
  • 120 g margarina rama
  • 120 g zahar
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Blat pandispan
  • 5 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • coaja lamaie
  • Crema
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 1 cescuta cu apa
  • 300 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • zeama de lamaie
  • 1 borcan gem de capsuni
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra 52 % cacao
  • 20 g margarina
  • 30 ml frisca lichida
  • Decor
  • bombonele colorate
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura televizor:

Blat cacao:

Albusurile cu un praf de sare le batem bine,adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le frecam cu margarina moale, adaugam faina, cacaoa si praful de copt, cernute, omogenizam. Apoi turnam laptele, esenta se rom si la final albusurile. Compozitia obtinuta o impartim in doua si coacem doua foi. Tapetam tava ( 36/24) cu hartie de copt  turman jumatate din compozitie. Dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava lasam la racit si coacem si al doilea blat.

Blat pandispan:

Albusurile cu un praf de sare le batem bine,adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare, adaugam galbenusurile omogenizam. La final adaugam faina si praful de copt, cernute. Coacem blatul in aceiasi tava ca si blaturile de cacao.

Crema:

Laptele impreuna cu zaharul le punem la fiert. Amidonul il subtiem cu apa si apoi il turnam in fir peste lapte, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Se trage de pe foc se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca dar nu de tot. Apoi se amesteca cu margarina moale. Se da la congelator sa se intareasca. Cand s-a intarit se scoate din congelator si se mixeaza pana devine o crema spumoasa.

Galzura:

Glazura o facem dupa ce am asamblat prajitura. Se marunteste ciocolata,se adauga margarina si frisca lichida si se pune la topit pe foc. Se toarna calda peste prajitura.

Asamblare:

Asezam prima foaie de cacao peste care punem jumatate din crema, apoi intindem jumatate din borcanul de gem, asezam blatul de pandispan, peste care intindem restul de gem si apoi restul de crema. Asezam foaia de cacao si turnam glazura calda.Nivelam si presaram bombonele colorate. Cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte se portioneaza prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura televizor-0
Prajitura televizor-1
Prajitura televizor-2
Prajitura televizor-3
Prajitura televizor-4
Prajitura televizor-5
Prajitura televizor-6
Prajitura televizor-7
Prajitura televizor-8
Prajitura televizor-9
Prajitura televizor-10
Prajitura televizor-11
Prajitura televizor-12
Prajitura televizor-13
Prajitura televizor-14
Prajitura televizor-15
Prajitura televizor-16
Prajitura televizor-17
Prajitura televizor-18
Prajitura televizor-19
Prajitura televizor-20
Prajitura televizor-21
Prajitura televizor-22
Prajitura televizor-23
Prajitura televizor-24
Prajitura televizor-25

COMENTARII (32)

Sim0na

Sim0na 1

08.05.2015, 08:52

prajitura copilariei mele

dantes

dantes 1

23.05.2015, 05:34

Delicioasa!

Aletta

Aletta 1

23.05.2015, 09:11

Ce insiropata e. Arata foarte fain.
Mai este ceva din prajitura asta?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!