Prajitura televizor

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Mai 2015 | 5554 vizualizari

 

M-am inspirat de la Madi Marin.Si am zis sa fac TV cu transmisie curcubeista 4D......

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao
  • 2 bucati
  • 5 oua
  • 120 g margarina rama
  • 120 g zahar
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Blat pandispan
  • 5 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • coaja lamaie
  • Crema
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 1 cescuta cu apa
  • 300 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • zeama de lamaie
  • 1 borcan gem de capsuni
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra 52 % cacao
  • 20 g margarina
  • 30 ml frisca lichida
  • Decor
  • bombonele colorate
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura televizor:

Blat cacao:


Albusurile cu un praf de sare le batem bine,adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le frecam cu margarina moale, adaugam faina, cacaoa si praful de copt, cernute, omogenizam. Apoi turnam laptele, esenta se rom si la final albusurile. Compozitia obtinuta o impartim in doua si coacem doua foi. Tapetam tava ( 36/24) cu hartie de copt turman jumatate din compozitie. Dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava lasam la racit si coacem si al doilea blat.


Blat pandispan:


Albusurile cu un praf de sare le batem bine,adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare, adaugam galbenusurile omogenizam. La final adaugam faina si praful de copt, cernute. Coacem blatul in aceiasi tava ca si blaturile de cacao.


Crema:


Laptele impreuna cu zaharul le punem la fiert. Amidonul il subtiem cu apa si apoi il turnam in fir peste lapte, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Se trage de pe foc se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca dar nu de tot. Apoi se amesteca cu margarina moale. Se da la congelator sa se intareasca. Cand s-a intarit se scoate din congelator si se mixeaza pana devine o crema spumoasa.


Galzura:


Glazura o facem dupa ce am asamblat prajitura. Se marunteste ciocolata,se adauga margarina si frisca lichida si se pune la topit pe foc. Se toarna calda peste prajitura.


Asamblare:


Asezam prima foaie de cacao peste care punem jumatate din crema, apoi intindem jumatate din borcanul de gem, asezam blatul de pandispan, peste care intindem restul de gem si apoi restul de crema. Asezam foaia de cacao si turnam glazura calda.Nivelam si presaram bombonele colorate. Cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte se portioneaza prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Sim0na 1

08.05.2015, 08:52

prajitura copilariei mele

dantes 1

23.05.2015, 05:34

Delicioasa!

Aletta 1

23.05.2015, 09:11

Ce insiropata e. Arata foarte fain.
Mai este ceva din prajitura asta?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura simpla