Prajitura Tosca

de Elena30 in Prajituri, 10 Aug 2011 | 13813 vizualizari

 

E prima data cand incerc prajitura Tosca si mi-a iesit bine! Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 225 ml lapte,
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic budinca de vanilie,
  • zahar vanilat
  • 200g unt
  • Blat 2:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 100 ml cafea
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Mod preparare pentru prajitura Tosca:


Blat 1: Se bat cele 6 albusuri spuma impreuna cu zaharul. Continuam adaugand 50g mac si 50 g nuca de cocos. Amestecam in continuare si mai punem 3 linguri de faina si 1 praf de copt. Dupa omogenizare se da la cuptor in tava intinsa.


Crema: galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma. Praful de budinca se desface in laptele rece, apoi se amesteca cu spuma de galbenusuri si se fierbe totul in bain marie, pana se ingroasa(poate fi fiert si pe foc mic). Cand s-a racit, se pune untul frecat spuma.


Blat 2: Biscuitii ii insiropam in cafea putin, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.


Glazura: Ciocolata o topim impreuna cu untul si laptele. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit. Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.


Prajitura Tosca se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.



POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

12.08.2011, 13:24

stiu, e foarte buna

oana_pisicutza16 1

07.06.2013, 21:21

delicioasa

Aurelia 07_07 1

07.06.2013, 23:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Praitura cu caise