Prajitura Tosca

de diana_k in Prajituri, 25 Oct 2012 | 23351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava mare 38/28 cm
  • Ingrediente pentru blat:
  • 8 albusuri,
  • 250 g zahar,
  • 100 g mac,
  • 100 g nuca de cocos,
  • 3 linguri faina,
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic budinca de vanilie,
  • 400 ml lapte,
  • 150 g margarina Rama
  • Sirop:
  • 100 g zahar,
  • 100 g apa
  • Glazura:
  • 100g ciocolata,
  • 50ml lapte
  • +21 de biscuiti mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Preparare:Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul. Se bate bine spuma pana se intareste si nu mai curge de pe tel. Se adauga macul, nuca de cocos, praful de copt si faina. In tava tapetata cu hirtie de copt se toarna compozitia si se coace  30 minute la foc mijlociu in cuptorul incalzit la 180 de grade.

Crema:Se freaca galbenusuri cu: zaharul, plicul de budinca si putin de lapte.  Restul de lapte se fierbe apoi se adauga peste compozitia cu galenusurile cu budinca. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema. Se lasa la racit apoi se mixeaza bine cu  margarina. 

Pentru sirop:Intr-o craticioara perfect uscata se pune zaharul la topit pe foc mic, cand s-a caramelizat se stinge cu apa.Se mai tine putin pe foc pana se dizolva tot caramelul.
Se foloseste rece. Dupa preferinta se poate adauga rom, cafea ness sau capuccinno.
Pentru glazura:ciocolata rupta bucatele mici se amesteca cu laptele si s etopeste la foc sau la microunde.

Peste blatul racit se pune crema, apoi biscuiti inmuiati in sirop. Se da prajitura la rece cateva minute si se intinde peste ea glazura calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

kukibella 1

26.10.2012, 10:05

MotanLaOale 1

26.10.2012, 11:43

GJ203702390 1

27.05.2013, 19:11

am facut-o si eu de C-TIN SI ELENA si a iesit o bunatate multumesc pt reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si zmeura