Prajitura Tosca

de diana_k in Prajituri, 25 Oct 2012 | 16341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava mare 38/28 cm
  • Ingrediente pentru blat:
  • 8 albusuri,
  • 250 g zahar,
  • 100 g mac,
  • 100 g nuca de cocos,
  • 3 linguri faina,
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic budinca de vanilie,
  • 400 ml lapte,
  • 150 g margarina Rama
  • Sirop:
  • 100 g zahar,
  • 100 g apa
  • Glazura:
  • 100g ciocolata,
  • 50ml lapte
  • +21 de biscuiti mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Preparare:Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul. Se bate bine spuma pana se intareste si nu mai curge de pe tel. Se adauga macul, nuca de cocos, praful de copt si faina. In tava tapetata cu hirtie de copt se toarna compozitia si se coace 30 minute la foc mijlociu in cuptorul incalzit la 180 de grade.


Crema:Se freaca galbenusuri cu: zaharul, plicul de budinca si putin de lapte. Restul de lapte se fierbe apoi se adauga peste compozitia cu galenusurile cu budinca. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema. Se lasa la racit apoi se mixeaza bine cu margarina.


Pentru sirop:Intr-o craticioara perfect uscata se pune zaharul la topit pe foc mic, cand s-a caramelizat se stinge cu apa.Se mai tine putin pe foc pana se dizolva tot caramelul.

Se foloseste rece. Dupa preferinta se poate adauga rom, cafea ness sau capuccinno.

Pentru glazura:ciocolata rupta bucatele mici se amesteca cu laptele si s etopeste la foc sau la microunde.



Peste blatul racit se pune crema, apoi biscuiti inmuiati in sirop. Se da prajitura la rece cateva minute si se intinde peste ea glazura calduta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

kukibella 1

26.10.2012, 10:05

MotanLaOale 1

26.10.2012, 11:43

GJ203702390 1

27.05.2013, 19:11

am facut-o si eu de C-TIN SI ELENA si a iesit o bunatate multumesc pt reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac Tosca