Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Dec 2011 | 3611 vizualizari

 

o prajitura "la moda' pe blogurile culinare, pe care eu am facut-o de cateva ori,fara insa a reusi sa o pozez...de data asta i-am schimbat putin lookul, ca pentru sarbatoare!

 

INGREDIENTE

  • 1. pentru blat:
  • 8 albusuri
  • - 200 g zahar fin
  • - 50 g nuca de cocos
  • - mac (dupa gust)
  • - 4 linguri faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - putina sare
  • 2. pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • - 8 linguri zahar
  • - 1 plic praf budinca de vanilie
  • - 300 ml lapte
  • - 1 pachet unt
  • 3.finisare:
  • 1 pachet biscuiti
  • -1 cana cafea+2 linguri zahar
  • -esenta ( rom)
  • 4.pentru glazura:
  • 200 ml frisca lichida
  • -200 gr ciocolata amaruie
  • - bombonele decorative
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare):

1. Albusurile se bat cu zaharul intr-un bol (bine degresat), apoi cand acestea capata consistenta spumei de bezea adaugam nuca de cocos, macul si, la final, faina (cernuta si amestecata cu praful de copt).


2. Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu cca 15-20 min,pana cand blatul se intareste si capata o culoare aurie.


3.Intre timp pregatim crema de vanilie, astfel:se freaca bine cele 8 galbenusuri cu cele 8 linguri de zahar, apoi se adauga 300 ml lapte si un plic de budinca de vanilie si se fierbe compozitia la bainmarie pana se ingroasa (ca maioneza). Cand este rece aceasta crema adaugam treptat 300g de unt mixand bine,iar la final se va intinde peste baltul de mac scos din cuptor.


4. Peste stratul de crema vom aseza biscuitii ( inmuiati in cafea cu zahar) unul langa altul ,pana cand acoperim toata suprafata tavii.


5. Prajitura se va glazura cu o glazura din smantana in amestec cu ciocolata topite la baina marie ( sau microunde).Se decoreaza dupa inspiratie cu bombonele!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

30.12.2011, 12:42

Foarte buna!

brunetica 1

03.01.2012, 09:41

Lau 1

06.01.2012, 15:53

faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca