Prajitura Triumf

de Steffy in Prajituri, 15 Mar 2014 | 44441 vizualizari

 

Multumesc, Teo, pentru reteta. Este o prajitura extraordinara care a avut mare succes. Daca vreti sa impresionati musafirii, faceti aceasta prajitura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 18 piscoturi
  • 1 praf de copt
  • o esenta de rom
  • 150 ml sirop de la un compot de ananas
  • Pentru crema:
  • o ciocolata alba Primola
  • 150 g frisca lichida Hulala
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • o budinca de vanilie Dr.Oetker
  • 350 ml frisca lichida Hulala
  • 1 pliculet de gelatina
  • 1 pliculet de bobite de ciocolata pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Triumf:

BLATUL


Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente: laptele, uleiul, faina, cacao, praful de copt si esenta de rom.


Se aseaza hartie de copt in tava de aragaz (a mea are dimensiunea de 30 cm/33 cm) si se toarna compozitia de blat. Asezam cele 18 piscoturi cate 6 piscoturi pe 3 randuri cu distanta egala intre ele. Apasam usor fiecare piscot pana cand se ridica un pic compozitia de blat deasupra piscoturilor. Se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Verificam blatul cu scobitoarea.


Cand s-a racit blatul, ii scoatem hartia de copt si il asezam in aceeasi tava. Insiropam blatul cu siropul de la compotul de ananas.


CREMA


Ciocolata alba se amesteca cu 150 ml frisca si se pune pe baie de aburi pana cand se topeste. Se da la rece.


Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam budinca si turnam peste laptele caldut. Fierbem pana cand se ingroasa budinca si amestecam cu telul sa nu se prinda. Pana cand se raceste compozitia, punem gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, apoi asezam paharul pe baie de aburi pana cand se dizolva gelatina.


Intre timp batem 350 ml frisca.


Se amesteca budinca racita cu ciocolata alba, cu gelatina si cu frisca batuta. Mixam bine, apoi asezam crema peste blatul insiropat. Deasupra presaram bobitele de ciocolata.


Punem prajitura la frigider si o taiem a doua zi. E delicioasa!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Triumf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

claudiaO 1

17.03.2014, 08:28

arata tare bine

MIUTA 1

17.03.2014, 10:51

anca_rm 1

17.03.2014, 10:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!