Prajitura turnata cu bilute de brinza cu cocos

de babi5 in Prajituri, 22 Noi 2014 | 1190 vizualizari

 

Aceasta prajitura este realizata inspirindu-ma de la prajitura Mihai "Prajitura turnata cu mere caramelizate" deci blatul de la Miha si bilutele de la Camelia 75 multumesc dragele mele , a rezultat o a treia prajitura care pot spune este delicioasa, la bilute nu am avut amidon am folosit faina, ouale le-am pus intregi si am adaugat mai mult cocos.Rezultatul este unul delicios.O recomand cu mare drag.Cantitateala blat am dublat-o findca tava mea este de 45/40 , tavile de fapt fiindca am patru.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 200 gr.zahar praf
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita razatura lamie
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru bilute
  • 500 gr brinza dulce
  • 150 gr nuca cocos
  • 2 zahar vanilat
  • 3 linguri faina( amidon)
  • 150 gr zahar
  • 30 gr zahar praf pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu bilute de brinza cu cocos:

Intr-un castron punem brinza dulce, adaugam cocosul , zaharul, zaharul vanilat, ouale si faina si amestecam bine; punem la o parte.


Pentru blat separam cele sase oua, albusul de galbenus, apoi batem bine albusul spuma cu un praf sare pina devine sticlos, adaugam treptat zaharul praf si mai mixam bine .Galbenusurile se mixeaza bine cu uleiul adaugind treptat si laptele.


Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu albusul adaugind treptat si galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele.


Intr-o tava ( a mea de 45/40 cm) se pune hirtie de copt si cu mina umeda formam bilute si le asezam simetric in tava apoi cu un lus mic distribuim in mod egal compozitia obtinuta, nivelam usor si scuturam putin tava ca sa intre compozitia printre bilute .


Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35- 40 min.Facem si testul cu scobitoarea.


Cind este bine rumenita scoatem, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar farin si portionam.


Pofta sa fie si sa stiti ca este super buna.Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Ca bilutele sa iasa in evidenta era bine in blat sa fie putina cacao dar nu am avut la indemina si a ramas asa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu bilute de brinza cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Gherca Daniela 1

23.11.2014, 10:15

buna tare prajitura!

Rocsi 1

23.11.2014, 20:44

O prajitura foarte buna!

claudiaO 1

24.11.2014, 08:27

place tare mult!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici