Prajitura turnata cu bilute de brinza cu cocos

de babi5 in Prajituri, 22 Noi 2014 | 1013 vizualizari

 

Aceasta prajitura este realizata inspirindu-ma de la prajitura Mihai "Prajitura turnata cu mere caramelizate" deci blatul de la Miha si bilutele de la Camelia 75 multumesc dragele mele , a rezultat o a treia prajitura care pot spune este delicioasa, la bilute nu am avut amidon am folosit faina, ouale le-am pus intregi si am adaugat mai mult cocos.Rezultatul este unul delicios.O recomand cu mare drag.Cantitateala blat am dublat-o findca tava mea este de 45/40 , tavile de fapt fiindca am patru.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 200 gr.zahar praf
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita razatura lamie
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru bilute
  • 500 gr brinza dulce
  • 150 gr nuca cocos
  • 2 zahar vanilat
  • 3 linguri faina( amidon)
  • 150 gr zahar
  • 30 gr zahar praf pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu bilute de brinza cu cocos:

Intr-un castron punem brinza dulce, adaugam cocosul , zaharul, zaharul vanilat, ouale si faina si amestecam bine; punem la o parte.


Pentru blat separam cele sase oua, albusul de galbenus, apoi batem bine albusul spuma cu un praf sare pina devine sticlos, adaugam treptat zaharul praf si mai mixam bine .Galbenusurile se mixeaza bine cu uleiul adaugind treptat si laptele.


Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu albusul adaugind treptat si galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele.


Intr-o tava ( a mea de 45/40 cm) se pune hirtie de copt si cu mina umeda formam bilute si le asezam simetric in tava apoi cu un lus mic distribuim in mod egal compozitia obtinuta, nivelam usor si scuturam putin tava ca sa intre compozitia printre bilute .


Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35- 40 min.Facem si testul cu scobitoarea.


Cind este bine rumenita scoatem, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar farin si portionam.


Pofta sa fie si sa stiti ca este super buna.Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Ca bilutele sa iasa in evidenta era bine in blat sa fie putina cacao dar nu am avut la indemina si a ramas asa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu bilute de brinza cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Gherca Daniela 1

23.11.2014, 10:15

buna tare prajitura!

Rocsi 1

23.11.2014, 20:44

O prajitura foarte buna!

claudiaO 1

24.11.2014, 08:27

place tare mult!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta