Prajitura turnata cu mere si nuca

de Rocsi in Prajituri, 10 Sep 2012 | 3908 vizualizari

 

O prajiturica ce se topeste in gura sincer.Multumesc bucataras Ina!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8-9 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 12-13 mere potrivite
  • scortisoara
  • 3-4 linguri zahar( daca va place mai dulce puneti mai mult)
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere si nuca:

Umplutura:


Spalam merele si le curatam. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarcem zeama ce o lasa. Punem uleiul intr-o tigaie. Adaugam merele stoarse si zaharul. Amestecam in ele pana se inmoaie putin, iar la sfarsit aromatizam cu scortisoara si le tragem de pe foc pentru a se racori. Cand se racoresc, incorporam nuca.


Aluat:


Am mixat spuma albusurile, apoi punem zaharul treptat. Incorporam galbenusurile, uleiul si laptele. La urma punem praful de copt si faina, apoi aromatizam cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie. Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam cu faina. Punem jumatate din compozitia de aluat in tava. O dam in cuptorul incins pentru 3-4 minute cat sa se coaca doar putin.


Scoatem tava, intindem umplutura de mere cu nuca si deasupra punem restul de aluat pe intreaga suprafata. Bagam prajitura iarasi la cuptor pana se rumeneste frumos.


O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca. Sa aveti pofta!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Rocsi 1

15.09.2012, 22:57

Anna sper sa o incerci si sa iti placa!

alba_zori 1

17.09.2012, 16:26

si eu vreau s-o incerc cat de curand,bravooo

Rocsi 1

17.09.2012, 17:16

E super buna Alba-zori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie