Prajitura ungureasca

de Denissa in Prajituri, 10 Ian 2013 | 24743 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si usor de pregatit

 

INGREDIENTE

  • FOAIA
  • 300 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA
  • 210 gr zahar
  • 210 gr nuca macinata
  • 4 oua
  • +
  • o jumatate borcan de gem de prune (sau cat aveti nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ungureasca:

Pentru foaie se amesteca bine zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga apoi faina.

Se intinde o foaie si se pune in tava pe hartie de copt.

Peste foaia se intinde gemul in strat subtire.

Pentru crema se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zaharul si nuca macinata.

In compozitia cu nuca se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Crema astfel pregatita se toarna peste foaia unsa cu gem. Se coace la cuptor pana se rumeneste pe margine aluatul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ungureasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu gem