Prajitura ungureasca cu mere

de Sidy in Prajituri, 26 Sep 2012 | 13044 vizualizari

 

Retetele unguresti sunt gustoase si au un aspect placut, iar prajitura cu mere este o delicatesă ungurească. Este un desert săţios şi bogat ; mulţi cunosc această bunătate, iar cei care nu, n-au decât să recupereze!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 2 oua
  • 250 g margarina Rama
  • 20 g drojdie
  • 5 linguri zahar praf
  • 2 kg mere
  • 150 ml smantana
  • 1 plic zahat vanilat
  • 1 plic praf de copt 2-3 linguri zahar tos
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • 2-3 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ungureasca cu mere:

Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina pina se fac "taitei" ca si in imagine.

Adaugam pe rand ouale, smantana, zaharul praf, drojdia faramitata, praful de copt si zaharul vanilat.

Framantam bine pina se omogenizeaza toate ingredientele.Obtinem un aluat pufos, nu prea moale , pe care il lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Merele le curatim apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari .Punem merele rase la calit intr-in vas nonaderent pentru 10-15 minute pina sunt gata calite. La sfarsit adaugam zaharul tos si scortisoara.

Dupa trecerea celor 30 de minute taiem aluatul in doua parti egale.

Prima foaie o intindem cu sucitorul pina ajunge la dimensiunea unei tavi de aragaz.

In tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt( untura) si asezam prima foaie intinsa.

Peste ea presaram pesmetul apoi adaugam merele calite.

Intindem si a doua foaie si o punem peste mere.Intepam foaia din loc in loc cu o furculita.Un galbenus il batem bine cu o lingura cu smantana si ungem foaia de deasupra.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute pina se coace prajitura.

Lasam sa se raceasca prajitura in tava , apoi o taiem si o punem pe farfurie.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ungureasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Mihaela11_jo 1

29.09.2012, 13:03

Foarte aromata si apetisanta

MOKUSKA 1

24.02.2014, 20:34

o minunatie de reteta!

Sidy 1

25.02.2014, 09:03

Multumesc Mokuska

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa