Prajitura "Valurile Dunarii"

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Iun 2015 | 1622 vizualizari

 

V-am adus o prajitura delicioasa, care merita incercata acum, ca tot este sezonul visinelor.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g unt;
  • 180 g zahar pudra;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 6 oua;
  • 400 g faina;
  • un plic praf de copt;
  • 6 linguri lapte;
  • doua linguri cacao;
  • 500 g visine fara samburi.
  • Crema:
  • 60 g amidon;
  • 500 ml lapte;
  • doua galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g unt moale.
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata cu lapte.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Blat:


Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeza. Se adauga 4 linguri de lapte pentru a se subtia aluatul.


Jumatate din compozitia rezultata se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.


Cealalta jumatate de compozitie se amesteca cu doua linguri de lapte si doua linguri de cacao, apoi se toarna peste compozitia din tava.


Se presara visinele pe deasupra blatului, impingandu-le usor in acesta, apoi se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.


Crema:


Se amesteca amidonul cu putin lapte si se amesteca pana cand se dizolva. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si restul de lapte si se fierb la foc mic pana cand se ingroasa.


Dupa ce se raceste crema, se incorporeaza untul, putin cate putin.


Glazura:


Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe baie de abur.


Asamblare:


Peste blatul racit se adauga crema, apoi glazura de ciocolata, care se toarna imediat ce s-a topit.


Prajitura se da la rece, dupa care se poate servi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

simona72 1

23.06.2015, 10:24

O prajitura tare buna!!

Andra_Constantinescu 1

23.06.2015, 16:27

Multumesc, Simona!

Panacris 1

26.01.2016, 07:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Day and night