Prajitura "Valurile Dunarii"

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Iun 2015 | 5316 vizualizari

 

V-am adus o prajitura delicioasa, care merita incercata acum, ca tot este sezonul visinelor.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g unt;
  • 180 g zahar pudra;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 6 oua;
  • 400 g faina;
  • un plic praf de copt;
  • 6 linguri lapte;
  • doua linguri cacao;
  • 500 g visine fara samburi.
  • Crema:
  • 60 g amidon;
  • 500 ml lapte;
  • doua galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g unt moale.
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata cu lapte.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeza. Se adauga 4 linguri de lapte pentru a se subtia aluatul.

Jumatate din compozitia rezultata se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. 

Cealalta jumatate de compozitie se amesteca cu doua linguri de lapte si doua linguri de cacao, apoi se toarna peste compozitia din tava.

Se presara visinele pe deasupra blatului, impingandu-le usor in acesta, apoi se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.

Crema:

Se amesteca amidonul cu putin lapte si se amesteca pana cand se dizolva. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si restul de lapte si se fierb la foc mic  pana cand se ingroasa. 

Dupa ce se raceste crema, se incorporeaza untul, putin cate putin.

Glazura:

Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe baie de abur.

Asamblare:

Peste blatul racit se adauga crema, apoi glazura de ciocolata, care se toarna imediat ce s-a topit. 

Prajitura se da la rece, dupa care se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti