Amandine

de ionela84 in Prajituri, 22 Feb 2014 | 1284 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 8 albusuri
  • 8 galbenusuri
  • 5 lg ulei
  • 4 lg miere de albine
  • 4 lg zahar
  • 12 g praf de copt
  • 4 lg cacao
  • 7 lg faina
  • 2 lg amidon

Sirop

  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 2 lg esnta de rom

Pt crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata
  • 3 lgt esenta de rom
  • 1 lgt miere
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

BLAT:


1.Bate spuma albusurile impreuna cu zaharul si sarea


2.Adauga pe rand galbenusurile amestecand de sud in jos


3.Cerne faina si amestec-o cu praful de copt amidonul si cacaua


4.Adauga mierea (topita) si uleiul si si amesteca bine


5.Pune in ploaie faina omogenizand bine


6.Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune compozitia

,da la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea


SIROP


1.Pune la fiert apa si zaharul apoi adauga esenta de rom


CREMA:


1.Incalzeste la foc mic frisca lichida impreuna cu cioocolata maruntita,(atentie sa nu fiarba)si lasa la rece peste noapte


2.mixeaza frisca si la sfarsit adauga-i esenta de rom


Asamblare


1.Taie blatul pe jumate


2.Insipoeaza blatul de baza si distribuie uniform crema


3.Adauga si cea de-a 2 parte de blat si insiropeaza


4.Da la rece si apoi portioneaza dupa preferinte,orneaza cu ciocolata alba topita si ''flori:" din alune


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ionela84 1

23.02.2014, 12:55

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 07:39

super arata

ionela84 1

15.03.2014, 19:19

GABY:*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Amandine