Amandine

de ionela84 in Prajituri, 22 Feb 2014 | 1708 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 8 albusuri
  • 8 galbenusuri
  • 5 lg ulei
  • 4 lg miere de albine
  • 4 lg zahar
  • 12 g praf de copt
  • 4 lg cacao
  • 7 lg faina
  • 2 lg amidon

Sirop

  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 2 lg esnta de rom

Pt crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata
  • 3 lgt esenta de rom
  • 1 lgt miere
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

BLAT:


1.Bate spuma albusurile impreuna cu zaharul si sarea


2.Adauga pe rand galbenusurile amestecand de sud in jos


3.Cerne faina si amestec-o cu praful de copt amidonul si cacaua


4.Adauga mierea (topita) si uleiul si si amesteca bine


5.Pune in ploaie faina omogenizand bine


6.Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune compozitia

,da la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea


SIROP


1.Pune la fiert apa si zaharul apoi adauga esenta de rom


CREMA:


1.Incalzeste la foc mic frisca lichida impreuna cu cioocolata maruntita,(atentie sa nu fiarba)si lasa la rece peste noapte


2.Mixeaza frisca si la sfarsit adauga-i esenta de rom


Asamblare


1.Taie blatul pe jumate


2.Insipoeaza blatul de baza si distribuie uniform crema


3.Adauga si cea de-a 2 parte de blat si insiropeaza


4.Da la rece si apoi portioneaza dupa preferinte,orneaza cu ciocolata alba topita si ''flori:" din alune


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ionela84 1

23.02.2014, 12:55

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 07:39

super arata

ionela84 1

15.03.2014, 19:19

GABY:*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Amandine - reteta numarul 100