Prajitura Visinica

de Constelatialeu in Dulciuri, 31 Mar 2013 | 11928 vizualizari

 

Pentru ca am modificat putin reteta initiala,ca nu ma pot abtine si-mi place riscul,am botezat-o ''Visinica''.Fiind o prajitura ciocolatoasa si destul de dulce ,am zis sa-i mai ''tai'' din elan si am adaugat si niste visine din visinata.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 300 g nuca

Crema

  • 8 galbenusuri
  • 250 gr margarina rama
  • 250 g zahar
  • 60 g cacao
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte
  • 150 g visine din visinata

Ornat

  • visine 24
  • 200 ml smantana pt.frisca
  • 2 pliculete de zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Visinica:

Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam compozitia .Punem tava la cuptorul preancalzit,la foc moderat cca 45 min. Se lasa la racit pana pregatim crema.

Crema :

Galbenusurile se freaca cu zaharul,cacaoa si faina,se adauga laptele si se pune pe baie de abur pana se ingroasa .Se lasa la rece cca 15 min.Separat frecam margarina sa fie spumoasa,apoi adaugam crema calduta,putin cate putin si omogenizam.La final adaugam visinele taiate marunt si scurse de zeama.Lasam  la rece cca 1/2 ora.

Asamblare :

Foaia de bezea,crema si apoi ornam cu visine intregi si frisca.

Batem bine smantana de frisca cu 2 pliculete de zahar vanilat

TIPS-URI

1

nuca se poate pune si macinata,eu am preferat sa o tai marunt

2

peste albusuri punem un praf de sare

3

cand taiem prajitura folosim un cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte

4

am desprins blatul de hartia de copt cat a fost cald

5

puteti sa inlocuiti cu alte fructe sau cu visine din compot sau de la congelator

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Visinica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Gabriela T 1

01.04.2013, 17:24

Gabriela T 1

01.04.2013, 17:26

urmatoare mea prajitura va fii asta,insa nu cred ca o sa gasesc visine,dar o voi face cu alte fructe

Sandie 1

02.11.2013, 11:56

Ce cantitate de margarina(nu este trecuta deloc la ingrediente)? Poate fi inlocuita cu unt?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Amandine