Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

de Irina in Prajituri, 12 Noi 2014 | 7635 vizualizari

 

Prajitura asta am pregatit-o special pentru Mitinita si maruntele ei, care isi anuntasera vizita la noi saptamana trecuta. Dupa parerea mea, a iesit tare buna, usor insiropata, nici foarte dulce, cu o crema usoara de mascarpone, capsuni si afine si niste dungi de ciocolata pe deasupra. Cum maruntelele nu credeau ca am ascuns capsunele si afine prin crema, le-am poftit sa se convinga. :))

 

INGREDIENTE

  • Pt blatul de cacao:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei+ 2 linguri de apa
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de migdale
  • esenta de rom
  • Pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar brun
  • esenta de migdale+rom
  • Pt crema:
  • 2 cutii crema mascarpone
  • 300 ml smantana
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 plic gelatina
  • capsuni
  • afine
  • Pt glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure:

Am pregatit un blat pandispan cu cacao:


Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt).


Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat usor in crema.


Am pregatit o tava de 30/40 cm: am uns-o cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am turnat compozitia in ea si am pus tava in cuptor pana s-a copt blatul.


E gata cand trece testul scobitorii. :)


Crema am preparat-o foarte usor, de asemenea: am pus intai gelatina la inmuiat in apa. Am mixat mascarpone cu smantana si mierea de albine, am adaugat gelatina, iar la final fructele.


Dupa ce blatul s-a racit, l-am insiropat si am intins peste el crema. L-am pus in frigider peste noapte.


Glazura de ciocolata am pregatit-o a doua zi, de dimineata: am pus smantana intr-un vas pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucati si am amestecat pana s-a topit ciocolata. Am adaugat si un cub de unt si l-am incorporat in crema.


Am scos prajitura pe un platou, am taiat cuburi pe care le-am distantat si am turnat glazura cu o lingura, formand dungi de ciocolata pe suprafata alba a prajiturii.




 

TIPS-URI

1

pentru ca blatul sa fie pufos adaugati albusurile usor in compozitie;

2

in crema eu am pus miere de albine, dar o puteti inlocui cu zahar, daca doriti;

3

de asemenea cantitatea de miere nu e obligatorie, mai adaugati daca preferati crema mai dulce sau chiar micsorati-o;

4

daca glazura de ciocolata nu vi se pare suficient de fluida pentru a decora prajitura, mai adaugati smantana in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Lia_ 1

14.11.2014, 08:37

tips-uri de mamica

Adinuta san 1

14.11.2014, 13:41

Doar acum am citit introducerea si am vazut ca ne era dedicata

RuxyRux 1

17.11.2014, 17:56

Ce prajitura fina...delicioasa...incredibila...facuta cu drag de manutele tale Irinuca scumpa...pentru doua fetite minunate si-o mamica pe masura! De vis frumos! direct la favo *****

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de casa cu ciocolata si capsuni