Desert prajitura Valurile Dunarii

de Constelatialeu in Prajituri, 11 Mai 2018 | 5137 vizualizari

 

O am de mult pe lista de asteptare si uite ca am facut-o si pe asta asa valurita....m-am inspirat de la bucataras Criss.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g unt foarte moale sau topit putin la microunde
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • 450 g visine scurse bine ( eu am avut visine conservare in sirop)
  • Crema
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • 80 g faina
  • 6 foi gelatina -10 g
  • 250 ml frisca lichida Pilos
  • Glazura
  • 200 g ciocolata neagra
  • 140 ml frisca lichida Pilos
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Valurile Dunarii:

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 32/22 cm tapetata cu hartie de copt. Am lasat untul sa se inmoaie bine, pentru ca aveam cuptorul la aragaz pornit (coceam cozonaci), am lasat untul pe aragaz sa se inmoaie bine, se poate topi 1 min la microunde. Untul foarte moale impreuna cu zaharul, vanilia bourbon si ouale le-am mixat foarte bine pana a inceput sa faca basicute deasupra, apoi am adaugat faina cernuta si praful de copt, am omogenizat. Am pus in tava 2/3 din compozitie iar in restul am pus cacao, am amestecat bine si apoi am intins deasupra si compozitia de cacao, la final am presarat visinile scurse bine. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii, cca 30-35 min la cuptor. Se scoate din tava si se lasa la racit. Apoi se imbraca tava cu folie alimentara si se pune din nou in tava blatul racit bine.

 Crema. Se fierbe laptele. Intr-un castron de inox se amesteca ouale cu zaharul, vanilia bourbon si faina, apoi se adauga laptele fierbine si se amesteca bine, se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa bine. Separat se hidrateaza gelatina in apa rece. Tragem budinca de pe foc si adaugam foile de helatina hidratate si stoarse bine. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga frisca batuta bine. Aceasta crema se toarna beste blat si se lasa la frigider sa se intareasca.

Glazura Ciocolata se rupe bucatele se adauga frisca lichida, apoi pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se scoate prajitura de la frigider si se toarna glazura deasupra, cu ajutorul unei furculite formam niste valuri, dam la rece pana se intareste glazura, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata si trecut prin apa fierbinte se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa cu visine