Prajitura "Zi si noapte" cu nuca

de Rocsi in Prajituri, 20 Mar 2010 | 11158 vizualizari

 

Reteta am gasit-o acu ceva timp pe un site si e de post...eu stiam doar varianta de frupt...

 

INGREDIENTE

  • 16 linguri apa
  • 16 linguri zahar
  • 13 linguri ulei
  • 1 cana de nuca macinata
  • 1 praf copt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • faina cat cuprinde sa iese un aluat moale ca de pandispan
  • 4 patratele ciocolata amaruie 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Zi si noapte" cu nuca:

Apa se amesteca cu zaharul si uleiul.acestea se mixeaza pana se topeste zaharul.

pestea acestea se adauga praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.

apoi se pune esenta,zaharul vanilat,,nuca macinata si la urma faina.

jumatate din compozitie se pune in alta cratita si se amesteca cu cacao.

cand compozitia e gata ,se ia o tava de dimensiuni nu prea mari ,se unge cu margarina,se pune hartie de copt si se pune compozitia alba.

peste compozitia alba se pune cea cu cacao.

ciocolata se taie bucatele cu cutitul si se pune peste compozitie.

tava se pune in cuptoul incins.

faceti testul cu scobitoarea si cand e gata o scoateti din cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Zi si noapte" cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Teo 1

21.03.2010, 20:10

''petele '' de deasupra sunt bucatelele de ciocolata? chiar daca e de ppost, cu o cana de nucain compozitie , nu poate fi decat f. buna;

Rocsi 1

22.03.2010, 10:48

petele sunt si de la ciocolata dar si de la jumatate din compozitie care e cu cacao...multumesc teo

nadina73 1

29.03.2010, 15:41

foarte buine arata felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata