Prajitura...fara nume :)

de JulyCris in Prajituri, 20 Mai 2014 | 10205 vizualizari

 

Sau mai bine zis,prajitura cu ce-am avut. As putea sa-i zic,prajitura cu crema de vanilie,sau,prajitura cu blat de cacao....Dar nu asta conteaza prea mult. Pana la urma tot prajitura e. Asa ca....mai jos aveti reteta la "prajitura" :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 2 plicuri "Crema pt prajituri cu vanilie" dr Oetker
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • Sirop
  • 150 ml lapte
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura...fara nume :):

Blat


Separam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit,adaugam zaharul,lingura cu lingura,mixam in continuare pana se topeste zaharul Adaugam apoi galbenusurile si mixam in continuare. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa,o adaugam in spuma de oua si amestecam cu grija cu o lingura. Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(25/34 cm) si dam la cuptorul preincalzit pt 15-20 de minute,sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul si lasam la racit.


Crema se va prepara dupa indicatiile de pe plic. Se pune praful de crema in robotul de bucatarie.Se adauga laptele si zaharul pudra.Se mixeaza la viteza mica la inceput,apoi 3 minute la viteza mare pana se intareste.


Sirop Laptele il punem pe foc,adaugam zaharul si ness-ul si lasam pana se dizolva tot zaharul.


Dupa ce blatul s-a racit,il insiropam si adaugam crema. Nivelam frumos,iar deasupra radem ciocolata. Eu am taiat capacul prajiturii si l-am dat pe razatoare.


A iesit minunata! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura...fara nume :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

JulyCris 1

24.05.2014, 15:35

Buna idee,Mihaela! Multumesc! :-)

robert_badica 1

13.07.2014, 20:22

Victoria_Lucia 1

24.07.2014, 22:17

Prajitura ”Dalmatiana”

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de vanilie