Prajiturele cu foietaj, crema de vanilie si topping de dulceata de nuci verzi cu scortisoara

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Dec 2013 | 3360 vizualizari

 

Un strop de vanilie, foietaj crocant si aroma de nuci verzi cu scortisoara. Poti sa vrei ceva mai mult? :p Si se fac atat de simpluuuu!

 

INGREDIENTE

pentru 12 bucati:

  • o foaie foietaj
  • un galbenus de ou

Crema

  • 2 galbenusuri
  • o lingurita gelatina granule
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca (100 gr frisca vegetala + 100 ml smantana)
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu foietaj, crema de vanilie si topping de dulceata de nuci verzi cu scortisoara:

Preincalzeste cuptorul.


Decongeleaza foaia de foietaj.


Cu ajutorul unui pahar decupeaza cerculete. Mie mi-au iesit 24 bucati.


Aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, unge-le cu galbenus de ou si introdu tava la cuptor.


Coace la foc iute pana ce cerculetele sunt frumos rumenite.


Scoate-le pe un platou si lasa-le la racit. Intre timp prepara crema.


Amesteca frisca vegetala cu smantana si o lingura zahar pudra. Mixeaza pana se leaga bine .


Pune gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.


Galbenusurile amesteca-le cu restul de zahar si pune-le intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pana se dilueaza zaharul. Adauga zaharul vanilat si gelatina, in amestecul fierbinte, si amesteca pana se dilueaza.


Raceste bine apoi toarna peste frisca si mai mixeaza un minut.


Baga crema la rece pentru 5 minute apoi spriteaza din ea peste 12 cerculete de foietaj.


Acopera crema cu celelalte 12 cerculete si da prajiturile la rece.


La servire pune peste fiecare topping de dulceata de nuci verzi de la Bunatati din natura :), sau orice dulceata doresti si ai in casa.


Minunate dimineata la cafea :)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu foietaj, crema de vanilie si topping de dulceata de nuci verzi cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Geanina87 1

16.12.2013, 09:09

yamiiii

gaby_duceag 1

16.12.2013, 10:20

babi5 1

17.12.2013, 17:28

Bune tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Cornete cu crema Raffaello