Prajiturele cu foietaj, crema de vanilie si topping de dulceata de nuci verzi cu scortisoara

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Dec 2013 | 5072 vizualizari

 

Un strop de vanilie, foietaj crocant si aroma de nuci verzi cu scortisoara. Poti sa vrei ceva mai mult? :p Si se fac atat de simpluuuu!

 

INGREDIENTE

pentru 12 bucati:

  • o foaie foietaj
  • un galbenus de ou

Crema

  • 2 galbenusuri
  • o lingurita gelatina granule
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca (100 gr frisca vegetala + 100 ml smantana)
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu foietaj, crema de vanilie si topping de dulceata de nuci verzi cu scortisoara:

Preincalzeste cuptorul.

Decongeleaza foaia de foietaj.

Cu ajutorul unui pahar decupeaza cerculete. Mie mi-au iesit 24 bucati.

Aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, unge-le cu galbenus de ou si introdu tava la cuptor.

Coace la foc iute pana ce cerculetele sunt frumos rumenite.

Scoate-le pe un platou si lasa-le la racit. Intre timp prepara crema.

Amesteca frisca vegetala cu smantana si o lingura zahar pudra. Mixeaza pana se leaga bine .

Pune gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.

Galbenusurile amesteca-le cu restul de zahar si pune-le intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pana se dilueaza zaharul. Adauga zaharul vanilat si gelatina, in amestecul fierbinte, si amesteca pana se dilueaza.

Raceste bine apoi toarna peste frisca si mai mixeaza un minut.

Baga crema la rece pentru 5 minute apoi spriteaza din ea peste 12 cerculete de foietaj.

Acopera crema cu celelalte 12 cerculete si da prajiturile la rece.

La servire pune peste fiecare topping de dulceata de nuci verzi de la Bunatati din natura :), sau orice dulceata doresti si ai in casa.

Minunate dimineata la cafea :)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu foietaj, crema de vanilie si topping de dulceata de nuci verzi cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert foietaj cu Nutella