Prajiturele de post cu nuca si cafea

de goldielocks in Prajituri, 17 Mar 2011 | 10398 vizualizari

 

Cu aceasta prajiturica am contribuit si eu la provocarea lunii martie,Dulce Romanie fiind gazduita de Bucatarie Furnicutilor,ei au ales aceasta minunata combinatie,cafeaua si vinul,ce m-au determinat sa creez aceasta minunatie ,care este si de post,o prajitura densa cu multa nuca si multa cofeina,te asigur ca iti va pune sangele in miscare si,ce e si mai bine,te va indulci si la propriu si la figurat!

 

INGREDIENTE

  • 1 doza suc cu cofeina(gen pepsi,cola,puteti folosi si apa minerala carbogazoasa,daca nu va lasa inima sa va incurcati cu asemenea bauturi)
  • 1 cana zahar
  • 1 ceasca nuca macinate,se poate si mai mult daca vrei
  • o ceasca cafea gata preparata,neindulcita
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • jumatate de esenta de rom
  • Sirop:
  • 3 linguri de zahar
  • o ceasca de apa
  • Glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 50 gr margarina
  • pt glazura poti folosi si o ciocolata de post(amaruie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele de post cu nuca si cafea:

Am frecat bine de tot cafeaua cu zaharul, apoi am adaugat alternand,sucul si faina amestecata cu praful de copt,la final am incorporat nucile si esenta de rom.Intr-o tava am pus hartie de copt(din aceea cerata,de calitate) si am turnat compozitia,am tinut blatul in cuptorul incins timp de 30 min.


Pt sirop am ars zaharul intr-o craticioara,l-am stins cu apa,am turnat si putin esenta de rom,si l-am lasat sa faca cativa bulbuci,asa fierbinte l-am turnat peste praji.


Pt glazura eu am topit o ciocolata amaruie alaturi de margarina si o lingura cacao,pt ca am vrut un gust intens de cacao,dar o sa va explic si cum se face glazura normala:



  • se pune pe bain-marie cacaoa,zaharul,apa si margarina,lasi sa se topeasca si amesteci bine pana se incorporeaza.

  • sau mai simpu,topesti la bain-marie impreuna cu 2 linguri ulei,ciocolata de post si o intinzi calduta pe blat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele de post cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Cris2711 1

23.03.2011, 12:24

bun

adry88 1

03.06.2011, 10:55

gaby_gabytza 1

16.12.2011, 17:05

buuuuune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (de post)