Praz cu masline si pui

de Oana in Pui, 2 Mai 2009 | 9747 vizualizari

 

Prazul are o aroma fina si rafinata si trebuie sa nu-l gatim prea mult pentru ca se intareste. Comparativ cu ceapa si cu usturoiul prazul are un miros si un gust mai bland.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 fire de praz proaspat
  • o ceapa mare
  • un ardei gras
  • 6 ciocanele de pui
  • 300 g masline fara samburi(si nesarate)
  • o cutie de 400g de rosii in bulion
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline si pui:

Mai intai spalam prazul si il taiem rondele de 2 cm.

Intre timp punem la foc o oala cu apa si putina sare in care adaugam si 2 linguri cu otet. Cand apa clocoteste oprim focul, punem prazul, acoperim cu un capac si lasam 15 min. Intre timp tocam cubulete ceapa si ardeiul gras, spalam maslinele. Pulpele de pui le dam intr-un clocot si aruncam apa, apoi le spalam cu apa rece.

Totul e pregatit, sa “asamblam” mancarica: punem putin ulei de masline intr-o cratita, apoi ceapa si ardeiul si inabusim putin. urmeaza pulpele si o cana cu apa. Lasam sa fiarba, condimentam si punem 2 foi de dafin. Cand sunt pe jumatate fierte punem prazul scurs si lasam sa sa inmoaie. Punem apoi maslinele, rosiile tocate marunt si mai lasam 10 minute la fiert. Dupa ce oprim focul punem patrunjel verde tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Oana 1

12.11.2010, 08:46

Mhaela, si eu tot cu carne de vitel am facut ultima data, e f. bun

adriana_bobu 1

15.11.2010, 17:10

eu o sa inlocuiesc carnea cu soia....sper sa iasa la fel de bun..

Oana 1

17.11.2010, 10:52

Adriana, sigur e bun si cu soia Data viitoare cand fac o sa postez niste poze mai reusite...pe aste lepierdusem si le-am recuperat la o rezolutie f. mica.....

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume pe pat de cus cus