Praz cu masline si pui

de Oana in Pui, 2 Mai 2009 | 6086 vizualizari

 

Prazul are o aroma fina si rafinata si trebuie sa nu-l gatim prea mult pentru ca se intareste. Comparativ cu ceapa si cu usturoiul prazul are un miros si un gust mai bland.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 fire de praz proaspat
  • o ceapa mare
  • un ardei gras
  • 6 ciocanele de pui
  • 300 g masline fara samburi(si nesarate)
  • o cutie de 400g de rosii in bulion
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline si pui:

Mai intai spalam prazul si il taiem rondele de 2 cm.


Intre timp punem la foc o oala cu apa si putina sare in care adaugam si 2 linguri cu otet. Cand apa clocoteste oprim focul, punem prazul, acoperim cu un capac si lasam 15 min. Intre timp tocam cubulete ceapa si ardeiul gras, spalam maslinele. Pulpele de pui le dam intr-un clocot si aruncam apa, apoi le spalam cu apa rece.


Totul e pregatit, sa “asamblam” mancarica: punem putin ulei de masline intr-o cratita, apoi ceapa si ardeiul si inabusim putin. urmeaza pulpele si o cana cu apa. Lasam sa fiarba, condimentam si punem 2 foi de dafin. Cand sunt pe jumatate fierte punem prazul scurs si lasam sa sa inmoaie. Punem apoi maslinele, rosiile tocate marunt si mai lasam 10 minute la fiert. Dupa ce oprim focul punem patrunjel verde tocat fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Oana 1

12.11.2010, 08:46

Mhaela, si eu tot cu carne de vitel am facut ultima data, e f. bun

adriana_bobu 1

15.11.2010, 17:10

eu o sa inlocuiesc carnea cu soia....sper sa iasa la fel de bun..

Oana 1

17.11.2010, 10:52

Adriana, sigur e bun si cu soia Data viitoare cand fac o sa postez niste poze mai reusite...pe aste lepierdusem si le-am recuperat la o rezolutie f. mica.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu smantana si galusti