Profiterol

de lilik in Dulciuri, 18 Oct 2010 | 6634 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt pasta choux:

  • 100 gr unt
  • 250 ml apa
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 4 oua

pt umplut si ornat:

  • 500 ml frisca lichida
  • 70 gr ciocolata neagra
  • 1 pliculet de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

intr-o oala cu fundul gros,punem la fiert apa,untul si sarea.cand incepe sa dea in clocot luam de pe foc si adaugam faina cernuta,amestecand cu o lingura de lemn pana se creeaza un aluat omogen.punem din nou pe foc si continuam sa amestecam pana cand se desprinde de pe peretii oalei.luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin,apoi punem ouale cate unul pe rand amestecand bine pe fiecare in parte.amestecam totul pana cand pasta choux nu cade din lingura.umplem cu compozitia obtinuta un cornet cu gaura destul de larga si formam bilute in tava tapetata cu hartie.ar trebui sa va iasa cca 35-40 buc depinde cat de mari  le faceti.dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 25 de min.

intre timp batem frisca cu vanilia.cand choux-urile sunt gata le lasam sa se raceasca,apoi le umplem cu frisca si le punem deoparte.frisca ramasa o amestecam cu ciocolata topita.luam fiecare choux in parte si il dam prin aceasta crema,dupa care le aranjam pe un platou astfel incat sa formeze o piramida.

presaram ciocolata rasa si lasam minim 2 ore la frigider inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort inimos cu frisca si ciocolata