Profiterol

de lilik in Dulciuri, 18 Oct 2010 | 3474 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt pasta choux:

  • 100 gr unt
  • 250 ml apa
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 4 oua

pt umplut si ornat:

  • 500 ml frisca lichida
  • 70 gr ciocolata neagra
  • 1 pliculet de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

intr-o oala cu fundul gros,punem la fiert apa,untul si sarea.cand incepe sa dea in clocot luam de pe foc si adaugam faina cernuta,amestecand cu o lingura de lemn pana se creeaza un aluat omogen.punem din nou pe foc si continuam sa amestecam pana cand se desprinde de pe peretii oalei.luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin,apoi punem ouale cate unul pe rand amestecand bine pe fiecare in parte.amestecam totul pana cand pasta choux nu cade din lingura.umplem cu compozitia obtinuta un cornet cu gaura destul de larga si formam bilute in tava tapetata cu hartie.ar trebui sa va iasa cca 35-40 buc depinde cat de mari  le faceti.dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 25 de min.

intre timp batem frisca cu vanilia.cand choux-urile sunt gata le lasam sa se raceasca,apoi le umplem cu frisca si le punem deoparte.frisca ramasa o amestecam cu ciocolata topita.luam fiecare choux in parte si il dam prin aceasta crema,dupa care le aranjam pe un platou astfel incat sa formeze o piramida.

presaram ciocolata rasa si lasam minim 2 ore la frigider inainte de a servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Profiterol-0
Profiterol-1
Profiterol-2
Profiterol-3
Profiterol-4
Profiterol-5
Profiterol-6
Profiterol-7
Profiterol-8
Profiterol-9
Profiterol-10

COMENTARII (33)

Cris2711

Cris2711 1

12.03.2011, 10:40

cora_cora

cora_cora 1

14.03.2011, 12:31

acum am terminat si eu reteta ...e delicioasaaa

Rux

Rux 1

14.03.2011, 12:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!