Profiterol

de Sabina in Dulciuri, 27 Apr 2009 | 4998 vizualizari

 

Daca aveti pofta de ceva bun ...va propun profiterolul. Delicios, fin si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 125 grame faina
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • 100 ml ulei/unt topit
  • praf de sare
  • crema de vanilie Darling
  • 100 grame ciocolata pentru glazura
  • inghetata
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Intr-un vas punem la fiert apa si uleiul impreuna cu un praf de sare, cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se pune toata faina deodata. Se omogenizeaza bine bine si se mai pune doua minutele la foc, amestecand tot timpul. Aluat obtinut este destul de vartos. Lasam sa se raceasca, iar apoi adaugam rand pe rand cate un ou, compozitia noastra devenind astfel mai maleabila.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa putin unt, luam cate putin din aluat si incercam sa-i dam o forma cat mai rotunda. Dam la cuptor (atentie nu deschidem usa cuptorului, deoarece riscam sa ramana crude in interior), iar cand s-au rumenit le scoatem pentru ca sunt gata. Le lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema de vanilie conform informatiilor de pe plic si topim ciocolata.


Taiem gogosele pe jumatate si le punem crema de vanilie si le ornam cu cicolata topita. Le dam la frigider pentru a se intari. Intre timp cumparam inghetata de vanilie, Finetti sticks si frisca.


Intr-o cupa sau intr-un castronel punem doua gogosele, inghetata de vanilie si orma frisca. Glazuram cu ciocolata topita si la final punem un Finetti stick.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

elena1988 1

04.03.2011, 16:39

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 19:03

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciambella alla ricotta