Clatite cu piersici in caramel de portocale si topping de sos caramel...

de lilik in Dulciuri, 4 Aug 2011 | 3442 vizualizari

 

sunt minunate....au un gust delicat..ce sa mai zic...sunt delicioase...

 

INGREDIENTE

  • 9 clatite preparate dupa reteta preferata de voi
  • 3 piersici
  • 90 gr zahar
  • sucul de la 1 portocala
  • coaja de la 1/2 de portocala

PT TOPPING:

  • 150 gr zahar
  • 2 linguri de apa
  • 100 ml frisca lichida neandulcita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu piersici in caramel de portocale si topping de sos caramel...:

Prima data pregatim sosul de caramel:


punem zaharul cu cele 2 linguri de apa sa se caramelizeze.cand tot zaharul este topit si a capatat o culoare aurie punem peste caramel frisca fierbinte,apoi amestecam pana devine omogen si lasam la racit.


Intre timp spalam piersicile,le curatam de coaja(optional) si le taiem cubulete.Intr-o tigaie punem zaharul cu sucul de portocala si coaja rasa;lasam pe foc mic pana se topeste zaharul,apoi punem piersicile si ridicam flacara.


Lasam pana toate cubuletele de piersica se inmoaie si caramelul se ingroasa,apoi dam deoparte sa se racoreasca.


Luam cate o clatita si punem pe o parte 1-2 linguri piersici,apoi inchidem dand forma unui triunghi.Procedam astfel cu fiecare in parte,apoi asezam pe farfurie cate 3(sau 2) si le punem deasupra sos caramel.


Servim cu mare pofta...

 

TIPS-URI

1

nu exagerati cu umplutura si topping-ul pt ca sunt ambele f dulci..

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu piersici in caramel de portocale si topping de sos caramel..." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

lilik 1

06.08.2011, 12:30

Mirela serveste daca-ti plac

Cris2711 1

07.08.2011, 14:53

Lilik mersi

lilik 1

07.08.2011, 15:21

Cris scumpa mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de lapte si mac (pentru clatite)