Profiterol

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Mai 2012 | 7399 vizualizari

 

Sursa mea de ispiratie pentru acest desert absolut delicios a fost site-ul :http://cevabun-cevadulce.blogspot.com/2012/03/profiterol.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 4 oua mici(sau 3 mari)
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri cu varf de faina
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 lingurite smantana dulce
  • 2 lingurite apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Gogoselele:

Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit putin, adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare. Obtineti un aluat ca o pasta. Aluatul se pune intr-un posh  cu varf mare. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt formam gogoselele, si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc usor.  

Crema:

Intr-o oala mai mica punem 400 ml lapte la la fiert. Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele.  Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta(din faina,zahar,zahar vanilat si 100 ml lapte)si amestecam continuu. Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand in continuu pentru a nu se forma cocolosi. Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie trasparenta. Umplem apoi gogoselele, fie cu un posh pe care il infigem in fiecare gogosica, fie taindule putin, dar fara a le rupe in doua.  

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pe baie de aburi, apoi adaugam cele 2 lingurite de apa si omogenizam. Turnam glazura calduta peste gogoselele, iar apoi servim!   Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Din cantitatile precizate mai sus mi-au iesit 25 de gogosele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

alba_zori 1

13.07.2012, 21:16

foarte foarte bun profiterolul tau,si eu c-am la fel fac

alba_zori 1

13.07.2012, 21:26

foarte foarte bun profiterolul tau,si eu c-am la fel fac

Angelina_Elena 1

13.07.2012, 21:35

multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel