Chec bicolor

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Noi 2010 | 3685 vizualizari

 

Primul meu chec facut in cuptor de paine la buni :D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150gr zahar
  • 250gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt esenta de rom
  • coaja de la o lamaie
  • 60gr unt
  • 1 lg lapte
  • 1 lg cacao
  • 1 lg zahar
  • 100 gr nuca maruntita
  • 1 pumn de stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor:

Facand in cuptorul de paine... nu am prea putut "seta" temperatura :)) dar 180C e de ajuns.


Tapetam cu ulei si faina o tava de chec (a mea era de cca 30cm lungime).


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si mixam in continuare pana ce compozitia capata luciu si se tine de tel. Galbenusurile se adauga pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi punem si esenta de vanilie si coaja de lamaie.


Topim untul, adaugam apoi laptele si cacaoa, iar la final lingura de zahar.


Faina si praful de copt se cern, apoi se adauga in ploaie peste compozitia de oua. Din aceasta cantitate, o treime se muta in alt vas si se incorporeaza amestecul de cacao.


In tava turnam compozitia fara cacao, presaram stafidele, apoi o turnam pe cea cu cacao (putem sa aranjam cum vrem; continuu, din loc in loc etc.)


Presaram nuca maruntita si tinem tava in cuptor pana cand checul crescut trece testul scobitorii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Anamaria7 1

17.11.2010, 22:42

multumesc, Sylvia mirosea toata curtea a chec, intr-adevar

Corinuta 1

21.11.2010, 01:11

foarte frumos ti-a iesit!

susu 1

25.02.2011, 14:19

Ah ce bun e... sper ca nu mi-a scapat reteta asta mor dupa checuri pufoase si rumene

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Chec cu stafide si ciocolata in masina de paine