Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

de mirela0911 in Prajituri, 16 Iun 2015 | 3865 vizualizari

 

O bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 25 g drojdie
  • 30 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 2 lg zahar
  • 2 oua
  • dulceata de nuci verzi
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 1 ou pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara:

Intr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca.

Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se face in mijloc o gaura. Se toarna ouale batute, uleiul si maiaua. In craticioara in care a fost maiaua se pune restul de lapte, zaharul si se incalzeste putin cat sa se topeasca zaharul. Se toarna si acesta peste faina si se amesteca din mijloc spre exterior pana se incorporeaza toata faina. Se framanta un aluat moale si nelipicios. Se pune la loc caldut si ferit de curenti de aer sa dospeasca.

Nucile din dulceata se dau la blender apoi se amesteca cu o lingura de scortisoara.

Dupa ce si-a dublat volumul, se ia aluatul si se imparte in bucati (20 mi-au iesit mie). Se ia fiecare bucata, se intinde cu sucitorul, se unge cu 2 lgt dulceata, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. La final se ung cu oul batut si se lasa cca 15-20 minute sa mai dospeasca. Se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru cca 40-50 minute sau pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca este cazul se mai adauga in aluat faina sau lapte, dupa caz.

2

Se pot prepara cu orice fel de gem, doar sa aiba consistenta mai groasa.

3

La fel de bine se pot prepara sub forma de cornuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Check cu mere