Baclava

de madi_marin in Prajituri, 15 Mar 2014 | 7038 vizualizari

 

O reţetă simplă , aşa cum v-am obişnuit. E delicioasă ! Se prepară repede şi se mănâncă şi mai repede!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă proaspete (500 g)
  • 250 g nucă măcinată
  • 80 g zahăr
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 100 g unt
  • Sirop :
  • 400 g zahăr
  • 300 ml apă
  • 1 felie de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se încinge cuptorul.

Untul se topeşte până devine lichid.

Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie.

Se întind foile pe masa de lucru. Se unge prima foaie nu foarte mult cu unt topit, cu ajutorul unei pensule, apoi se presară cam o mână de nucă măcinată cu zahăr şi coajă de lămâie. Se rulează pe sucitor ( acesta trebuie să fie cât mai subţire). Se înfăşoară în cea de-a doua foaie, apoi se strânge de la ambele capete în acelaşi timp, aducându-se spre mijlocul sucitorului, obţinându-se un rulou. Astfel foile se vor încreţi şi vor avea un aspect frumos. Se fac rulouri de câte două foi , una cu nuca, una simplă şi neunsă până ce se termină toate foile. Se pun în tava unsă cu unt topit, iar deasupra se ung cu restul de unt rămas şi se dau la cuptor pentru 30 de minute, sau până capătă o culoare aurie. Se dau la răcit.

Se pregăteşte siropul din apă, zahăr , felia de lămâie şi esenţa. Se lasă la foc mic până se îngroaşă şi scade.Se răceşte.

Rulourile răcite se taie la dimensiunea dorită, apoi se toarnă siropul răcit printre ele. Se lasă să se pătrundă cam o jumătate de oră, după care desertul se poate servi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baclava Lili