Baclava

de madi_marin in Prajituri, 15 Mar 2014 | 3814 vizualizari

 

O reţetă simplă , aşa cum v-am obişnuit. E delicioasă ! Se prepară repede şi se mănâncă şi mai repede!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă proaspete (500 g)
  • 250 g nucă măcinată
  • 80 g zahăr
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 100 g unt
  • Sirop :
  • 400 g zahăr
  • 300 ml apă
  • 1 felie de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se încinge cuptorul.


Untul se topeşte până devine lichid.


Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie.


Se întind foile pe masa de lucru. Se unge prima foaie nu foarte mult cu unt topit, cu ajutorul unei pensule, apoi se presară cam o mână de nucă măcinată cu zahăr şi coajă de lămâie. Se rulează pe sucitor ( acesta trebuie să fie cât mai subţire). Se înfăşoară în cea de-a doua foaie, apoi se strânge de la ambele capete în acelaşi timp, aducându-se spre mijlocul sucitorului, obţinându-se un rulou. Astfel foile se vor încreţi şi vor avea un aspect frumos. Se fac rulouri de câte două foi , una cu nuca, una simplă şi neunsă până ce se termină toate foile. Se pun în tava unsă cu unt topit, iar deasupra se ung cu restul de unt rămas şi se dau la cuptor pentru 30 de minute, sau până capătă o culoare aurie. Se dau la răcit.


Se pregăteşte siropul din apă, zahăr , felia de lămâie şi esenţa. Se lasă la foc mic până se îngroaşă şi scade.Se răceşte.


Rulourile răcite se taie la dimensiunea dorită, apoi se toarnă siropul răcit printre ele. Se lasă să se pătrundă cam o jumătate de oră, după care desertul se poate servi.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Bya Ralu 1

25.03.2015, 01:34

mihaelar63 1

02.03.2018, 10:31

katty 1

14.03.2018, 09:17

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baclava rulouri