Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata

de Alina26 in Prajituri, 21 Mai 2013 | 23273 vizualizari

 

Profiterolul este una dintre cele mai cunoscute tipuri de prajituri. Originea sa exacta nu se cunoaste, dar se crede ca denumirea vine din limba japoneza, de unde a fost apoi preluat de francezi. Prajitura din aluat,poate fi facuta cu diverse ingrediente, de la frisca la sos de ciocolata sau inghetata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150ml apa
  • 75g margarina
  • 3 oua
  • 150g faina
  • putina sare

Crema de vanilie:

  • 1/2 l lapte
  • 75g zahar
  • 100g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 pachet de unt sau margarina

Topping de ciocolata:

  • 75g ciocolata menaj
  • 2 lg cacao
  • 3 lg zahar pudra
  • 1 lg de ulei
  • 2 lg apa
  • 25g unt
  • 1 esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata:

Blatul:


-se pune apa la fiert cu margarina si putina sare


-cand fierbe,se da focul mai mic si se adauga toata faina si lasam compozitia pe foc pana cand s-a omogenizat.


-nu uitati sa mestecati mereu,apoi se ia de pe foc si lasam sa se raceasca


-cand compozitia s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si se amesteca pana compozitia devine lipicioasa


Incalzim cuptorul la 195°.Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite sau cu ajutorul unui pos,punem bucatele mici de aluat.Dam la cuptor timp de 50 de minute.


Crema:


-se pune laptele la fiert,margarina si jumatate din cantitatea de zahar


-galbenusurile se mixeaza spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar,zaharul vanilat si se adauga o ceasca din cantitatea de faina si lapte


-se omogenizeaza si se adauga si laptele care fierbe,se lasa la fiert pana se ingroasa,apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu albusurile batute spumatare cu 4 linguri de zahar pudra


Topping de ciocolata:


-se pun toate ingredientele la foc mic sau baie de aburi si se tin pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.


Asamblare:


Taiem profiterolul in doua,umplem cu crema,pana le facem pe toate.Punem topping de ciocolata pe deasupra.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa umpleti gogoselele si cu un pos daca aveti unul bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Alina26 1

22.05.2013, 10:04

va multumesc!!!

Geanina87 1

22.05.2013, 15:54

yamiii

alefrk 1

29.04.2014, 21:41

ce ai facut cu restul de faina de la crema?? o cana o pui la galbenusuri dar cu restu ce ai facut?? ca ma-i ars..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Profiterol