Profiterol cu inghetata de cirese

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 19 Iul 2011 | 2935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 225 ml apa
  • 125 ml ulei
  • 140 g faina
  • 4 oua(3 mari)
  • un varf de cutit sare
  • 1 portie inghetata de cirese
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu inghetata de cirese:

Cojile: Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios. Se toarna intr-un pos si se deseneaza rozete in tava sau se foloseste un proportionator de inghetata. Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!


Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.


Se taie capacelele la choux si se umplu cu 1/2 globuri de inghetata,se pune capacelul si se baga la congelator. Ciocolata se topeste la baine marie impreuna cu frisca lichida,se lasa sa se racoreasca putin apoi se pune pe fiecare profiterol. Se da din nou la congelator,in recipiente acoperite. Se poate pastra in congelator si se scoate cu 10 minute inainte de servire

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

19.07.2011, 20:48

Nu te refuz deloc

Cris2711 1

19.07.2011, 21:30

Ina 1

19.07.2011, 22:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cremoasa de ciocolata