Profiterol cu inghetata de cirese

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 19 Iul 2011 | 2788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 225 ml apa
  • 125 ml ulei
  • 140 g faina
  • 4 oua(3 mari)
  • un varf de cutit sare
  • 1 portie inghetata de cirese
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu inghetata de cirese:

Cojile:  Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios. Se toarna intr-un pos si se deseneaza rozete in tava sau se foloseste un proportionator de inghetata. Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!

Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

Se taie capacelele la choux si se umplu cu 1/2 globuri de inghetata,se pune capacelul si se baga la congelator. Ciocolata se topeste la baine marie impreuna cu frisca lichida,se lasa sa se racoreasca putin apoi se pune pe fiecare profiterol. Se da din nou la congelator,in recipiente acoperite. Se poate pastra in congelator si se scoate cu 10 minute inainte de servire

 

RETETA IN IMAGINI

Profiterol cu inghetata de cirese-0
Profiterol cu inghetata de cirese-1
Profiterol cu inghetata de cirese-2
Profiterol cu inghetata de cirese-3
Profiterol cu inghetata de cirese-4

COMENTARII (14)

Rux

Rux 1

19.07.2011, 20:48

Nu te refuz deloc

Cris2711

Cris2711 1

19.07.2011, 21:30

Ina

Ina 1

19.07.2011, 22:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!