Pui a la Kiev

de silvi0ara in Pui, 13 Feb 2010 | 5305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50g unt,moale
  • ½ lingurita coaja de lamaie rasa
  • sucul de la ½ lamaie
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura ceapa verde tocata marunt
  • sare dupa gust
  • 1 piept de pui mare, fara pielita si dezosat
  • 2 oua
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingura faina
  • 50g pesmet alb
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui a la Kiev:

pisat marunt, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine. Se pune compozitia pe o folie de plasic alimentar si se ruleaza intr-un sul, apoi se lasa la frigider pentru 30 de minute sa se intareasca bine. Intre timp pieptul de pui se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se bate usor ca la snitele, cu grija sa nu se rupa (este bine sa asezati deasupra puiului o folie de plastic alimentar).



Se scoate untul de la frigider si se imparte in 4 bucati egale.



Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,apoi se pune in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata de unt. Se ruleaza puiul, indoind marginile in interior pentru a nu se scurge untul. Eventual prindeti si cu scobitori

Oule se bat impreuna cu lingura de apa, sare si piper dupa gust. Mai intai se trece prin faina puiul, apoi prin ou si pe urma prin pesmet, apasand bine. Se mai lasa le frigider pentru 30 de minute, sau la congelator pentru 10 minute. Se scoate si se da din nou prin ou si pesmet.Se pune un strat gros de ulei la incins intr-un ceaun sau vas mai inalt, la 180 g C. Se prajesc timp de 8 minute, pana se auresc frumos. Se scot pe un prosop de hartie sa se scurga de ulei. Se sevesc cu o garnitura de cartofi natur, sau legume.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui a la Kiev" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Dana_Retetegg 1

13.12.2010, 12:31

silvi0ara 1

13.12.2010, 14:04

Retetegg,esti o dulce.

adry88 1

08.05.2011, 13:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de pui - Philips Multicooker