Pui crocant cu sos de lamaie

de Bucataria_lui_Tavi in Pui, 3 Iun 2010 | 3935 vizualizari

 

Puiul crocant cu sos de lamaie reprezinta o alegere perfecta pentru cei care iubesc preparatele exotice. Aceasta reteta chinezeasca se constituie intr-o gustare ideala, insa poate fi luata in calcul si ca fel principal, cu garnitura de orez cu legume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 g piept de pui, taiat cuburi;
  • 100 ml suc de lamaie;
  • 2 linguri otet sherry;
  • 1 lingura cu zahar brun;
  • 2 linguri sos de soia;
  • 5 linguri de amidon (pentru pui);
  • 3 linguri rase de amidon (pentru sos);
  • 1 litru ulei vegetal;
  • 100 ml supa de pui;
  • 1 legatura de ceapa verde (pentru ornat).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui crocant cu sos de lamaie:

Preparare pui crocant cu sos de lamaie: Puneti cuburile de pui intr-un bol si adaugati deasupra otetul sherry, zaharul brun, sosul de soia si sucul de lamaie. Amestecati si lasati carnea la marinat 30 de minute.



Dupa ce s-a marinat timp de 30 de minute, puneti carnea la scurs, intr-o strecuratoare, si pastrati sosul de marinata (nu-l aruncati!).



Puneti uleiul intr-un vas (eu am folosit vasul in care prajesc cartofi, fiindca are sita si astfel se pot scoate mai usor bucatile de pui, dupa ce s-au prajit). Marinata puneti-o intr-un bol, fiindca o sa aveti nevoie de ea cand o sa preparati sosul.

Tavaliti bucatile de pui prin amidon (prin cele 5 linguri de amidon), dupa care puneti-le pe o farfurioara. Lasati uleiul sa se incinga bine si adaugati cuburile de pui sa se prajeasca, timp de 3-4 minute, sau pana cand capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au prajit, scoateti-le in strecuratoare si lasati-le sa se scurga bine de ulei.



Cat se scurg cuburile de carne, treceti la prepararea sosului. Puneti marinata intr-un wok si lasati-o sa fiarba la foc mediu. In supa de pui (pe care va sfatuiesc sa o aveti preparata inainte sa va apucati de aceasta reteta – asta ca sa fie rece cand preparati sosul) adaugati cele trei linguri de amidon si amestecati pana se dizolva.

Cand a inceput sa fiarba marinata din tigaie, dati focul mic si adaugati supa cu amidon, amestecand permanent, pana obtineti un sos gros. Stingeti focul si turnati sosul intr-un bol.



Tocati ceapa verde si puiul crocant se poate servi.



Puneti intr-o farfurie bucati de pui, peste care turnati sos de lamaie. Dupa ce ati turnat sos pe fiecare bucata de pui, presarati ceapa tocata si se poate servi (se serveste cat este sosul cald) cu garnitura de orez cu legume (preparare orez cu legume).


PREPARARE IN IMAGINI

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crocant cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (86)

Ramonaky 1

09.06.2010, 19:43

arata f binefelicitari si nota maxima

burdulea56 1

13.06.2010, 10:02

Frumos de tot, maxime furculite!

elena1988 1

14.02.2011, 17:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu copanele de pui