Pui cu alune

de crisad in Pui, 30 Ian 2010 | 2797 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 1 buc
  • 150 gr alune (prajine sau nu )
  • 2 catei usturoi
  • o jumatate de morcov
  • 3 linguri de soia
  • 2 ling amidon
  • 1 ling apa
  • 2 linguri coniac
  • 100 ml supa de pui
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • orez pt garnitura
  • telina
  • pieptul de pui
  • ghimbir
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu alune:

orezul se pune la fiert in apa cu putina sare


pieptul de pui se taie cubulete


legumele se taie in fasii subtiri


amidonul se amesteca cu apa cu sosul de soia coniacul ( eu am folosit whiski )supa de pui(eu am avut concentrat de data asta )


se incinge bine uleiul in tigaie -wok si se pun cubulete de pui si se amesteca cam 3-4 min la foc iute


apoi se adauga alunele si dupa 2 min legumele si se amesteca inca 3-4 min


apoi se adauga sosul si tb amestecat continuu deoarece din cauza amidonului sosul se leaga f repede se mai lasa cam 1 min pe foc si se stinge focul


am adaugal la sfarsit ardei iute uscat macinat si ghimbir praf


se serveste cu garnitura de orez si supliment de sos de soia in functie de gusturi

 

TIPS-URI

1

e de preferat ghimbir proaspat tocat marunt dar dezavantajul oraselor mici nu gasesti decat praf

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Teo 1

30.01.2010, 17:16

se poate manca?pai, sa incercam, nu?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez arabesc